SLAVEN RISTIĆ: Izetbegovićeve izjave labudova pjesma propalog političara

Datum:

Share post:

Osnivač Republičke stranke Srpske (RSS) i generalni direktor Tehničkog remonta Bratunac (TRB) Slaven Ristić ocijenio je da izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića o prebrojavanju Bošnjaka predstavljaju labudovu pjesmu propalog političara i politike koja je nanijela dugoročnu štetu svima u BiH.

„Iako je ova izjava data u funkciji skupljanja glasova, ona, ipak, poziva na oprez bezbjednosnih struktura u Republici Srpskoj, pogotovo ako se imaju u vidu još uvijek žive veze Bakira Izetbegovića sa radikalnim islamistima. Uvjeren sam da će naše bezbjednosne službe, pogotovo MUP Republike Srpske, na ispravan način iščitati Izetbegovićeve poruke“, rekao je Ristić.

Prema riječima Ristića, i Srbi u Republici Srpskoj treba da se prebrojavaju, ali na drugi način i sa sasvim drugim ciljevima.

„Mi treba da se prebrojavamo da bismo unaprijedili našu pronatalitetnu politiku, da vidimo koliko nam je mladih otišlo vani i da radimo na tome da ih vratimo i zaposlimo, da vidimo koliko nam nedostaje kvalifikovanih radnika kako bismo odgovorili zahtjevima domaćih i stranih ulagača. Konačno, mi treba da prebrojavamo kilometre auto – puta, brzih cesta, da brojimo uspješne privredne i infrastrukturne projekte koji nas uvezuju sa regionom“, rekao je Ristić.

On je naglasio da Republika Srpska i njene institucije, u ovako složenoj geopolitičkoj situaciji, treba da pažljivo osluškuju i prebrojavaju svaki pozitivan signal iz inostranstva, bez obzira s koje strane dolazi, koji je u funkciji podrške interesima srpskog naroda i očuvanju prava i nadležnosti koje je Republika Srpska izborila u Odbrambeno – otadžbinskom ratu i verifikovala Dejtonskim mirovnim sporazumom.

„Takvih signala je sve više i sve su snažniji, i iz Vašingtona, i iz Moskve, i iz Tel Aviva, što Izetbegovića i njegove sljedbenike čini sve nervoznijim“, poručio je Ristić.

Komentarišući najnovije odluke Kristijana Šmita, Ristić je kazao da postaje jasno da je Šmit igračka u rukama stranih moćnika, koji tog njemačkog diplomatu koriste za raspirivanje političke krize u BiH i ostvarivanje ciljeva tih moćnika i država koje stoje iza njih.

„Svaki Šmitov potez dovodi do još veće krize i otvara nova teška pitanja u odnosima između vodećih političkih predstavnika sva tri naroda u BiH, što je i cilj onih koji tom Nijemcu izdaju naloge. I sa svakom novom nelegalnom i nelegitimnom Šmitovom odlukom, ova zemlja gubi i ono malo preostalog suvereniteta i poštovanja u međunarodnim krugovima. Što je više Šmitovih odluka, to su manje šanse da BiH opstane, a pogotovo da krene naprijed ka članstvu u Evropskoj uniji“, zaključio je Ristić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Naređena hitna evakuacija stanovnika: Vatrogasci se bore sa požarima u Australiji

Požar u australijskoj državi Viktorija nastavio je da se širi, zbog čega su vlasti naredile hitnu evakuaciju za...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 28 beba, od kojih 13 djevojčica i 15 dječaka. U...

Danas i sutra obilne padavine u Hercegovini

U subotu 24.02. Tokom noći i ujutru jak do olujni vetar. Vetar će tokom jutra oslabiti na severu,...

TRAGEDIJA U KINI U požaru u stambenoj zgradi poginulo 15 osoba, a 42 povrijeđene

Petnaest ljudi je poginulo, a 44 je hospitalizovano nakon što je izbio požar u stambenoj zgradi u gradu...