Most Gradiška koji će biti dug 493, a širok 22,6 metara čija izgradnja košta 19,2 miliona eura, večeras će svečano biti otvoren uz prisustvo najviših institucija Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Ministar saobraćaja i veza RS, Nedeljko Ćorić, gostujući u Jutarnjem programu RTRS, govorio je o završetku izgradnje mosta u Gradišci. Kako je istakao Ćorić, izgradnja mosta je samo nastavak izgrađene mreže autoputeva u Republici Srpskoj u koje je investiran značajan dio finansijskih sredstava.

„Izgradnja mosta u Gradišci je jedna od najvažnijih komunikacija koju radimo u Republici Srpskoj, to je zapravo povezivanje sa Koridorom 10, Beograd-Zagreb. Kada bude završen, preko tog mosta možemo bilo kuda. Taj most nas spaja sa Koridorom 10 i sa Evropskom unijom. On će u značajnoj mjeri rasteretiti saobraćaj koji danas imamo u Gradišci i oslobodićemo grad teretnih vozila. Građani Gradiške će moći konačno normalno da žive život bez svakodnevnih gužvi i buke, a naši prevoznici će imati mnogo bolje uslove nego što imaju danas na graničnom prelazu u Gradišci“, rekao je Ćorić, te dodao da ovim projektom dobijaju svi.

Ćorić je istakao da je most u Gradišci predstavlja ogroman ekonomski značaj, s obzirom da je izgradnja donijela i niz izgrađenih fabrika, kao i veliko interesovanje stranih investitora u industrijskim zonama.

„Otvaranjem mosta će se stvoriti drugi preduslovi koje danas ne možemo da zadovoljimo, a to su bolje i sigurnije komunikacije, brži protok roba i usluga i sve što nam treba da bi u svakom trenutku mogli da podignemo našu konkurentsku prednost u odnosu na okruženje“, naglasio je Ćorić.

Ministar je iskoristio priliku da zahvali svima koji su pomogli izgradnju mosta, te istakao da su svi podjednako zaslužni i da je ponosan na projekat, s obzirom da je sve urađeno u skladu sa rokovima.

Govoreći o radovima sa strane Hrvatske, Ćorić je istakao da se radovi uveliko izvode, te da je rok za završetak radova kraj 2024. godine.

Ćorić je naglasio da će večeras biti upriličeno samo svečano otvaranje izgradnje mosta, a most neće bitipušten u funkciju, osim za u tehničkom dijelu, za prevoz materijala, vozila i mašina za radove koji se izvode u Hrvatskoj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/ RTRS

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име