Skupština Grada Bijeljina – nizom odluka do UBLAŽAVANJA posljedica PANDEMIJE

Datum:

Share post:

Odbornici Skupštine Grada Bijeljina usvojili su na današnjoj vanrednoj sjednici nekoliko odluka čiji je cilj ublažavanje posljedica pandemije virusa korona, među kojima su privremena obustava otplate dospjelih rata utvrđenog iznosa naknade i rente za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, odluka o oslobađanju plaćanja zakupnine prostora koji su u vlasništvu Grada i povećanje budžeta Agrarnog fonda.
 
Predsjednik gradskog parlamenta Slaviša Marković istakao je da je pored podsticajnih mjera za privredu i poljoprivredu na prvoj vanrednoj sjednici usvojeno još sedam tačaka iz dnevnog reda, među kojima je informacija Gradskog štaba za vanredne situacije povodom širenja zaraze kovidom-19.      
 
– Širenjem virusa korona i uvođenjem posebnih mjera na republičkom i lokalnom nivou, prvi su se na ekonomskom udaru našli privrednici. Zbog toga smo danas donijeli odluke o oslobađanju plaćanja zakupnine prostora koji su u vlasništvu Grada, ali veliku pažnju smo posvetili i poljoprivredi od koje će u velikoj mjeri zavisiti oporavak Semberije i Republike Srpske, pa smo usvojili odluku o davanju saglasnosti na povećanje budžeta Agrarnog fonda, odnosno podsticaja poljoprivredne proizvodnje u ovoj godini – poručio je Marković.
 
Na sjednici je usvojena i odluka o prosječnoj konačnoj građevinskoj cijeni jednog kvadratnog metra korisne površine stambenog i poslovnog prostora iz prethodne godine, kao i odluka o visini naknade uređenja gradskog građevinskog zemljišta.
 
Odbornici su takođe usaglasili da se resorno odjeljenje obrati Ministarstvu finansija radi izjašnjenja o mogućnostima prenamjene postojećeg kredita, kako bi se u narednom periodu odustalo od nekih investicija koje nisu neophodne u ovom trenutku, te obezbijedila sredstva za pomoć privredi i poljoprivredi, u korist onih koji su pretrpjeli štetu tokom pandemije.
S obzirom na to da je cilj vanredne sjednice bio ublažavanje posljedica pandemije virusa korona, svi odbornici su, bez obzira na političko opredjeljenje, bili jednoglasni u donošenju odluka.
 
Sjednica je počela minutom tišine za dvije žrtve iz Bijeljine koje su preminule od posljedica zaraze virusom korona i za poznatog ratnog hirurga doktora Miodraga Lazića.
 
Skupština Grada Bijeljina pohvalila je napore medicinskih radnika Doma zdravlja i Bolnice „Sveti Vračevi“ u borbi protiv širenja virusa korona, kao i druge službe sa područja grada koje ulažu ogromne resurse i snagu da omoguće građanima normalno funkcionisanje tokom vanrednog stanja.
 
Saglasnost za održavanje vanredne sjednice Skupština Grada Bijeljina dobila je od Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, uz obavezno sprovođenje preporučenih mjera zaštite. Sjednica je održana u skupštinskoj sali Centra za kulturu „Semberija“, tokom koje su poštovane propisane mjere opreza.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: Perić i Lazić uručili novu opremu za FK „Budućnost“ iz Ravnog Polja (foto)

NOVA OPREMA ZA FK „BUDUĆNOST“ IZ RAVNOG POLjA Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić,  zajedno sa  predsjednikom  Skupštine opštine Zoranom...

BABALJ, SDS: Srpska bi Srbiji trebalo da bude ponos, a ne teret

"Republika Srpska bi Srbiji trebalo da bude ponos, a ne teret. Moje mišljenje je da je danas Srpska,...

ŽRK “RADNIK” IZ BIJELJINE KORAK BLIŽE TITULI

ŽRK "RADNIK"- ŽRK "BORAC" 30:29 (17:16) U derbiju kola 1.lige Republike Srpske za žene, koji je danas odigran u...

Episkop Fotije u Ugljevičkoj Obriježi: Duhovna radost Božjeg naroda

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je da su post i molitva potrebni svima te da se treba...