Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je danas gradilište kod područne Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Patkovači gdje je u toku izgradnja fiskulturne sale i tom prilikom ocijenio da će učenici i zaposleni u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi do jeseni dobiti savremen prostor za održavanje časova fizičke kulture.
 
– Roditelji, učenici i prosvjetni radnici u Patkovači su ovo zaslužili i drago mi je što će u ovoj modernoj sali moći da se igra većina sportova. Zahvaljujem Vladi Srbije od koje smo u okviru Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih veza dobili oko 500.000 KM, ali u međuvremenu je projekat proširen za dodatne dvije učionice i postavljanje sistema grijanja, pa smo od Vlade Republike Srpske dobili gotovo 300.000 KM, a Grad Bijeljina je iz budžeta izdvojio 200.000 KM, tako da je ukupno obezbijeđeno oko 981.000 KM – pojasnio je Mićić.

BIJELJINA: Zašto nije završena fiskulturna sala u Patkovači? (foto)
http://www.desavanjaubijeljini.com/sr/news/Bijeljina//8736.bijeljina-zascaronto-nije-zavrscaronena-fiskulturna-sala-u-patkovaci-foto.html

 
On je istakao da je upravo zbog proširenja projekta početak izgradnje fiskulturne sale u Patkovači kasnio, ali da se sada radovi odvijaju po planu i da će sala biti izgrađena do septembra.
 
– Posao izgradnje dobila je firma CSP (CSP) i sve ide prema planu, a za nadzor je zadužena Gradska uprava. Nakon što sportska sala bude gotova, razgovaraćemo sa direktorom o uređenju dvorišta i postavljanju vanjskih sportskih terena – naglasio je gradonačelnik Bijeljine.
 
Direktor Osnovne škole „Jovan Dučić“ Dejan Vuković naveo je da područnu školu u Patkovači pohađa više od 500 đaka, koji do sada nisu imali odgovarajuće uslove za održavanje časova fizičke kulture.
 
– Učenici su do sada imali časove fizičkog vaspitanja u školskom holu, hodniku, učionicama i konačno će od sljedeće školske godine ući u nov objekat za fizičku kulturu. Gradskoj upravi smo uputili prijedlog za izgradnju dvije dodatne učionice u okviru sale zbog nedostatka učioničkog prostora, površine 200 metara kvadratnih, i drago mi je što je taj zahtjev usvojen – dodao je Vuković.    

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име