Saopštenje za javnost Skupštine grada Bijeljina prenosimo u cijelosti:

Na 28. redovnoj sjednici Skupštine grada Bijeljina koja će se održati danas, na dnevnom redu će se između ostalih tačaka naći i PRIJEDLOG ODLUKE O IZMJENAMA I DOPUNAMA ODLUKE O UPRAVLjANjU JAVNIM PARKIRALIŠTIMA U GRADU BIJELjINA, koji je u skupštinsku proceduru uputio Gradonačelnik grada Bijeljina.

Navedenim prijedlogom će doći do uvođenja nove zone ,,Centar“ u užem jezgru grada, koja će koštati 1,50 KM po satu, dok će će cijena ,,Crvene“ zone povećati sa 1.00 KM na 1.20 KM, a ,,Plave“ zone sa 0,50 KM na 0,60 KM.

POSKUPLJUJE li od sutra parking u Bijeljini?

Takođe, doći će i do proširenja broja parking mijesta koja su obuhvaćena naplatom parkinga time što će i naplatu parkinga biti uključen i parking kod Saborne crkve i parking kod nove autobuske.

Predlagač svoj prijedlog obrazlaže time da su objekti republičkih i lokalnih institucija smješteni u užem jezgru grada, te da je potrebno omogućiti većem broju korisnika da zadovolji svoje administrativne i poslovne potrebe, što će se omogućiti kroz uvođenje nove zone ,,Centar“ i više cijene u odnosu na ostale zone.

Takođe, predlagač ističe da su postojeće cijene formirane 2007. i 2014. godine, te da trenutno imajući u vidu inflaciju, povećanje cijene rada i sve druge faktore, ne odgovaraju realnom stanju i ne mogu osigurati održiv sistem upravljanja kontrole i parkiranja, nadalje, predlagač ističe da treba uzeti u obzir i to da je ,,Patriot“ DOO društveno – odgovorno preduzeće koje zapošljava ratne vojne invalide iz Odbrambeno – otadžbinskog rata te da prihod od naplate parkinga u najvećoj mjeri ide upravo ovom preduzeću za usluge kontrole sistema koje oni pružaju.

Sjednica Skupštine grada počinje od 10 časova u skupštinskoj sali u Centru za kulturu u Bijeljini. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име