SKUPŠTINA GRADA: Gradonačelnik je imenovao Nadzorni odbor i Upravu a.d. ,,Komunalac“ Bijeljina – upravlja preduzećem, a prebacuje odgovornost na druge (foto)

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost Skupštine Grada Bijeljina prenosimo u cjelosti:

Imajući u vidu nedavni istup Gradonačelnika Grada Bijeljina koji je istakao da radnicima a.d. ,,Komunalac“ Bijeljina za njihove zahtjeve nije adresa Gradska uprava, nego da im je adresa Direktor preduzeća i Skupština Grada, dužni smo informisati sugrađane i radnike a.d. ,,Komunalca“ Bijeljina o sledećem:

Gradonačelnik je predstavnik kapitala Grada Bijeljina u a.d. ,,Komunalac“ Bijeljina. Kao takav, imenovao je Nadzorni odbor ovog preduzeća, kao i Direktora, odnosno Upravu preduzeća. Dakle, potpuna kontrola nad radom i funkcionisanjem preduzeća a.d. ,,Komunalac“ Bijeljina je u rukama jednog čovjeka – Gradonačelnika, dok s druge strane Skupština Grada nema nadležnosti po pitanju funkcionisanja i rada a.d. ,,Komunalac“ Bijeljina.

Sjetićete se kako je Gradonačelnik početkom 2021. godine pompezno preuzeo a.d. ,,Komunalac“ Bijeljina – smijenio Nadzorni odbor preduzeća, postavio novi, koji je zatim smijenio Upravu preduzeća i postavio novu – Gradonačelnikovu.

PETROVIĆ: Podržavam radnike Komunalca – obratite se kabinetu Vašeg direktora i skupštinskim klupama duplofoteljaša (foto)

Koliko su Gradonačelnik i prijatelji koje je imenovao bili kompetentni da upravljaju ovim preduzećem pokazuje i to da su jedino zdravo lokalno preduzeće, bez kredita, dugova, viška radnika i sa novcem na računu, za samo dvije i po godine uspjeli dovesti do toga da otežano funkcioniše i da ima štrajk radnika.

Dakle, jedina prava adresa za sve zahtjeve od strane a.d. ,,Komunalac“ Bijeljina je Kabinet Gradonačelnika Grada Bijeljina i Uprava preduzeća, koja je za kratko vrijeme između ostalog i  zaposlila preko 30 ljudi i dovela preduzeće  u tešku situaciju.

Skupština Grada Bijeljina je u prethodnom periodu podržavala rad a.d. ,,Komunalac“ Bijeljina, usvajala izvještaje o radu i planove rada preduzeća, čak i amandmanom na budžet obezbijedila 300 000 KM subvencije za a.d. ,,Komunalac“ Bijeljina upravo da ne bismo došli u situaciju u kakvoj se danas nalazimo.

Nažalost, Gradonačelnik nikada a.d. ,,Komunalcu“ Bijeljina nije isplatio navedena sredstva, koja bi bila sasvim dovoljna za povećanje plate radnicima koji rade u najtežim uslovima, a za najmanje plate. Takođe, Uprava nikada nije ni podnijela zahtjev za uplatu tih sredstava.

Na kraju, apsolutno podržavamo zahtjeve Sindikata a.d. ,,Komunalac“ Bijeljina, što se može vidjeti, ne samo na osnovu ranije pobrojanih radnji Skupštine Grada, nego i po tome što su zaključci sa prethodne sjednice Skupštine Grada u dobrom dijelu identični sa zahtjevima koje je Sindikat a.d. ,,Komunalac“ Bijeljina uputio Upravi preduzeća,, gdje smo tražili smanjenje troškova poslovanja koji se ne odnose na primarnu djelatnost, smanjenje administrativnog kadra,  striktno poštovanje postojećeg cjenovnika, formiranje radne grupe za izradu novog cjenovnika i hitnu isplatu navedenih 300 000 KM za a.d. ,,Komunalac“ Bijeljina kako bi plate radnika bile odmah podignute. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VRIJEME DANAS toplo i sunčano uz umjerenu oblačnost

Ujutro umereno oblačno, u Hercegovini oblačnije uz povremenu slabu kišu lokalno. Oko reka i po kotlinama moguća je...

Srbiju će na Evrosongu u Malmeu predstavljati Teja Dora! (video)

Teja Dora putuje u Malme: Pobjednica Beovizije očarala i žiri i publiku, predstavljaće Srbiju na Pjesmi Evrovizije Teja Dora...

MILOŠEVIĆ: Selektor fudbalera BiH otvoreno o atmosferi među Zmajevima, mladim igračima, Ukrajini…

Reprezentaciju BiH 21. marta čeka izuzetno važan duel baraža kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj protiv Ukrajine. Selektor BiH...

Neka futsal pobjedi! KMF “Radnik MD Shop” gostuje u Tuzli

Neka futsal pobjedi! Sutra nas u tuzlanskom Mejdanu očekuje još jedan futsal spektakl. Tuzlanska Sloboda Kompred je domaćin ekipi...