Skupština Grada Bijeljina, Komisija za nagrade i priznanja objavila je Javni poziv za dostavljane inicijativa za dodjelu priznanja povodom Dana Grada – 24. septembra.

KOMISIJA ZA NAGRADE I PRIZNANjA

Broj: 01-013-1-202/24

Datum, 28. maj 2024. godine

Na osnovu člana 19. Odluke o priznanjima u Gradu Bijeljina („Službeni glasnik Grada Bijeljina“, broj: 15/13), Komisija za nagrade i priznanja, o b j a v lj u j e

J A V N I   P O Z I V

Povodom 24. septembra – Dana Grada pozivamo sve zainteresovane političke organizacije, državne organe, preduzeća, ustanove ili druge organizacije u Gradu, kao i građane da u formi građanske inicijative dostave svoju inicijativu za dodjelu priznanja.

Odlukom o priznanjima u Gradu Bijeljina ustanovljena su sljedeća priznanja:

  1. Povelja Grada Bijeljina je najviše društveno priznanje Grada koje se dodjeljuje kao poseban znak priznanja za rad i djela u oblasti stvaralaštva i rada od opšteg značaja za Grad.
  2. Medalja „Knez Ivo od Semberije“ (zlatna, srebrna i bronzana) je društveno priznanje koje se dođeljuje za djela koja zaslužuju opšte poštovanje i priznanje u Gradu, a posebno za djela humanizma, nesebičnog požrtvovanja u spasavanju ljudi, dobara, borbe za slobodu i ljudsko dostojanstvo, ispoljenu ličnu hrabrost i za djela koja doprinose srećnijem i humanijem življenju. Medalja „Knez Ivo od Semberije“ dođeljuje se i naročito uspješnim pojedincima i pravnim licima u oblasti poljoprivredne proizvodnje i privrede uopšte.
  3. Medalja „Filip Višnjić“ (zlatna, srebrna i bronzana) je društveno priznanje koje se dodjeljuje za opštepriznati rad i djela koja su od posebnog značaja za Grad u oblasti umjetničkog rada i stvaralaštva, obrazovanja, nauke i kulture uopšte.
  4. Značka Grada Bijeljina (zlatna, srebrna i bronzana) je društveno priznanje koje se dodjeljuje za istaknuti rad, djela i lične uspjehe koji doprinose opštoj afirmaciji organizacija, institucija i Grada u raznim oblastima života i rada, sporta, fizičke kulture i drugim oblastima.
  5. Zahvalnica

Priznanja, u skladu sa ovom Odlukom, mogu se dodjeljivati pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama.

Inicijativa se mora dostaviti sa obrazloženjem i biografijom – za fizička lica, odnosno sa referensama za pravna i fizička lica najkasnije do 20. juna 2024. godine (četvrtak), kako bi Komisija za nagrade i priznanja utvrdila imena kandidata i predložila Skupštini Grada Bijeljina da donese Zaključak o dodjeli gradskih priznanja koja će biti uručena na svečanoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina, povodom obilježavanja dana Grada Bijeljina.

Inicijative dostaviti lično ili preporučenom poštom na adresu: Skupština Grada Bijeljina, Komisija za nagrade i priznanja, Trg Kralja Petra I Karađorđevića br. 1, 76 300 Bijeljina.

PREDSJEDNIK KOMISIJE

Željko Grebić

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име