SKANDAL: Ministarstvo poništilo odluku SC Rudo, autistični mladić se ne vraća na nastavu

Datum:

Share post:

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske poništilo je odluku Školskog odbora Srednjoškolskog centra Rudo, kojom se autističnom Slavku Mrševiću dozvoljava prisustvo na nastavi četvrtog razreda za zanimanje tehničar drumskog saobraćaja.

Kako su naveli u ovom Ministarstvu odluka koju je donio SC Rudo je u suprotnosti sa Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

"Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske je, vršeći nadzor nad zakonitošću rada škole, poništilo ovu odluku Školskog odbora Srednjoškolskog centra Rudo jer ona nije u skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju", navode u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

Podsjećamo, Osnovni sud u Višegradu je 25. marta ove godine donio odluku da se Slavku Mrševiću omogući hitan povratak na nastavu, ali iz Ministarstva podsjećaju da ta odluka nije pravosnažna.

TESTNA REKLAMA

"Podsjećamo da presuda Osnovnog suda u Višegradu donesena 25.03.2019. godine po tužbi Slavka Mrševića iz Rudog, na koju se poziva Školski odbor Srednjoškolskog centra Rudo, nije pravosnažna i da će Ministarstvo prosvjete i kulture, kao drugotuženo, iskoristiti mogućnost izjavljivanja žalbe nadležnom okružnom sudu", navode u Ministarstvu i dodaju da ovaj dječak ima pravo na obrazovanje u skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju, tj. na upis u prvi razred.

"S obzirom da prvi razred srednje škole u školskoj 2015/2016. godini nije završio jer je ostao neocijenjen, on može u Zakonom propisanim rokovima i sa potrebnom dokumentacijom u narednoj školskoj godini upisati zanimanje za koje postoji prilagođen nastavni plan i program, na šta je Ministarstvo prosvjete i kulture ukazivalo i ranije", zaključili su u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

Podsjećanja radi, Školski odbor SC Rudo 3. aprila objavio odluku da se Slavko Mršević priključi svom razredu svom razredu kao posmatrač, bez ocjenjivanja uz prisustvo personalnog stručnog asistenta kojeg bi trebalo da angažuju roditelji.

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Uzgajivači upozoravaju na greške koje pravimo – Jasni signali da je biljka pred uginućem

Većina nas griješi prilikom zalivanja i njegovanja sobnog cvijeća, a princip je zapravo veoma jednostavan. Stručnjaci smatraju da...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice i dva dječaka. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...

VRIJEME DANAS sunčano i toplo

Ujutru pretežno vedro uz umerenu oblačnost i sveže, u severnim i južnim predelima lokalno mogući prolazni pljuskovi praćeni...