U Bijeljini je održana 28. sjednica Skupštine Grada Bijeljina.

Najviše vremena odobornici i izlagači tačaka posvetili su Izvještajima javnih preduzeća, od kojih je većina u finansijskim problemima zbog maćehinskog odnosa Gradske uprave prema preduzećima.

SG BIJELJINA: Razmatran i usvojen niz tačaka Dnevnog reda u interesu Grada Bijeljina (foto, video)

Izvještaj o radu Gradskog pozorišta „Semberija“ predstavio je Ivan Petrović, direktor pozorišta, te je iskoristio ovu priliku da pohvali pozorište koje je u prošloj godini, kao najmlađe pozorište učestvovalo na pet internacionalnih festivala. Uprkos neisplaćenim sredstvima uspjeli su da organizuju i rad pozorišta i održe tri premijere.

„S obzirom na to da nam je od planiranih 80.000KM uplaćeno samo 40.000, mi smo uspjeli da izvršimo većinu svog plana. S tim u vezi i naš plan za sljedeću godinu je malo, da kažem, fleksibilniji gdje smo ostavili za slučaj da se ponovi situacija, da imamo i neke rezervne varijante predstava koje zahtjevaju manji obim finansija, jer smo u ove godine došli u neuzgodnu situaciju da dugujemo novac i dobavljačima što se do sad nije događalo. Dobili smo neke opomene pred tužbu, ugašen nam je telefon, tako da bi izbjegli te neprijatne situacije, jer naš posao jeste da učimo narod, a ne da se bavimo ovim trivijama. Mi ne znamo i ne bavimo se ekonomijom, ali ako nam se ne plati ništa od septembra, mi ne možemo da planiramo ništa.

Tako da samo moje pitanje glasi, kada će nam biti uplaćena sredstva, da znamo da li možemo da planiramo, jer mi moramo da angažujemo i glumce i reditelje po nekoliko mjeseci unaprijed, a ljudi naravno hoće da budu uplaćeni“, rekao je Petrović.

Takođe, on je naveo da je predstava Gradskog pozorišta „Semberija“ – „Pjevanje i ćutanje Sofke Nikolić“, osvojila nagradu za najbolju predstavu u Republici Srpskoj i dobila nagradu za glavnu žensku ulogu.

„To znači da mi ovdje radimo naš posao i želimo da ga radimo i to je sve“, zaključio je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име