Održana 28. sjednica Skupštine Grada Bijeljina.

SG BIJELJINA: Razmatran i usvojen niz tačaka Dnevnog reda u interesu Grada Bijeljina (foto, video)

Najviše vremena odobornici i izlagači tačaka posvetili su Izvještajima javnih preduzeća, od kojih je većina u finansijskim problemima zbog maćehinskog odnosa Gradske uprave prema preduzećima.

Izvještaj o radu JIP „Semberija i Majevica“ – Semberske novine predstavio je direktor Zoran Zekanovića.

„Prvi broj „Semberskih novina“ ugledao je svjetlost dana 20. oktobra 1970. godine i u kontinuitetu, kao list građana, informiše javnost o svemu bitnom na ovim prostorima i svojevrstan je hroničar vremena. Poseban snačaj „Semberske novine“ imaju za mjesne zajednice na području Grada, jer donose lokalne teme, životne priče i reportaže o kojima drugi mediji rijetko pišu ili govore. Najbitnije je da novine nikad nisu odstupile od osnovne namjene, a to je da objektivno i pravovremeno informišu javnost, te da problem sagledavaju iz više uglova. „Semberske novine“ bilježe sve što se dešava na ovim prostorima, dijeleći sa svojim sugrađanima i lijepo i ružno, ali ne odstupajući od objektivnosti“, ispričao je Zekanović.

Kako kaže, svoju osnovnu djelatnost 2024. godine je obavila u prosjeku za 15 zaposlenih.

„Raspolaže sa 12 računara, dva laptopa i tri štampača. Ima jedan službeni automobil marke „Fabia“ koji je u relativno dobrom stanju. Upravni odbor u sastavu Tanja Bošnjaković, Azra Ćosić i Petra Stojanović u 2023. godini održao je 15 sjednica, na kojim se razmatraju najvažnija pitanja iz rada i poslovanja, a donosile su se odgovarajuće odluke iz nadležnosti Upravnog odbora. U kontinuitetu je odštampano 26 brojeva „Semberskih novina“, i na taj način ostvaren je osnovni programski zadatak i zacrtani planski cilj preduzeća koji je imao pred sobom. Realizovani su mnogi projekti od kojih su najvažniji: „Izbor sportske godine Grada Bijeljina“, zajednička izložba „Prosvjete“ i „Semberskih novina“ na temu „Nušićevi dani kroz vrijeme i „Semberske novine i četvrti ciklus projekta „Mali novinar“, naveo je Zekanović.

Zekanović je, takođe, naveo da su tokom 2023. godine nastojali da obezbijede neophodna financijska sredstva za izmjerenje svih obaveza preduzeća. Ukupan prihod u 2023. godini iznosio je 526.032,58KM, a ukupan rashod 517.972,64KM. Dobitak prije oporazivanja iznosio je 8.060,14 KM.

U planu rada za 2024. godinu najvažniji zadaci koji su bili postavljeni su: održati kvalitet „Semberskih novina“ i približiti ih što većim broju čitalaca, oštampati 26 izdanja „Semberskih novina“, kontinuirano razvijati i unapređivati medijski proizvod Internet portal uz korištenje razvijanja aplikacije za mobilne uređaje, organizovati Izbor sportske godine, nastavak realizacije projekta Mali novinar i pokrenuti novi ciklus projekta Dječji svijet.

„Međutim, ova 2024. godina je izazovna za Semberske novine u smislu opstanka, jer je u toku preregistracija i neredovno primanje tranša ovoj godini je dovelo da se kasni sa izmirenjem obaveza prema dobavljačima, kao i obavezama prema radnicima. Tako da se nametnuo najvažniji plan, a to je da firma opstane. Upravni odbor je razriješen, još nemamo Nadzornog odbora, tako da smo mi sad trenutno u nekom procijepu. Zamolio bih samo  Skupštinu da malo povedu računa i o tome da mi možemo da dovršimo preregistraciju i da firma nastavi sa djelovanjem“, zaključio je Zekanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име