Fudbalerke iz Bijeljine donijele pobjedu reprezentaciji BiH VU-17 u Kazahstanu (foto)

Datum:

Share post:

Ženska fudbalska reprezentacija BiH – WU17 se nalazi na kvalifikacijama za EP Liga B u Kazakhstanu.

Uprvoj utakmici reprezantivke BiH su pobijedile domaćina reprezentativke Kazahstana rezultatom 3:1.

Sve tri gola su postigle igračice reprezentacije koje su ponikle u ŽFK ’’Radnik-Bumerang’’ Bogdana Miličević (dva gola), dok je jedan gol postigla Irina Erkić.

Vesna Njeguš, trener u selektorskom timu reprezentacije Bosne i Hercegovine VU-17, koja se nalazi u Kazahstanu na kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvensto Lige B u Kazahstanu, za portal Dešavanja u Bijeljini, rekla je da su danas odigrali prvu utakmicu, protiv domaćina, Kazahstana, u okviru prvog kola kvalifikacija.

BIJELJINA: Pet fudbalerki ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ pozvane u reprezentaciju WU17 BiH na kvalifikacije za EP Liga B u Kazakhstan (foto)

“Utakmica je završena pobjedom Bosne i Hercegovine od 3-1. Ono što mi je posebno drago je da strijelci sva tri gola dolaze iz našeg grada, iz naše kluba iz ŽFK ’’Radnik-Bumerang’’ – Bogdana Miličević dala je dva gola, dok je jedan gol postigla Irina Erkić. Znači, ubilježili smo prvu pobjedu, prva tri boda su tu, za dva dana čeka na sljedeći protivnik, reprezentacija Jermenije, gdje očekujemo, takođe, pozitivan rezultat”, rekla je Njeguš.

Kako kaže, na turnir su došli kao favoriti i tako su se i postavili.

“Očekujemo da triumfujemo, da zauzmemo prvo mjesto, jer samo prvi obezbeđuje plasman u u A diviziju. Iz te A divizije, dalje se ide na Evropsko prvenstvo. Pobjednik te A divizije ide na Evropsko prvenstvo. Naravno, sad nam je u prvom planu ovaj prvi krug kvalifikacija da završimo onako kako želimo, a to je pobjedom, a o daljim planima razmišljaćemo kad to dođe vrijeme”, zaključila je Njeguš.

Narednu utakmicu reprezentativke BiH igraju 21. marta 2024 godine od 17.00 časova protiv Jermenije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Košarkaši Crvene zvezde osvojili titulu u regionalnoj ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu u regionalnoj ABA ligi. Crveno bijeli su u trećoj utakmici finalne serije pobijedili...

Otvoren prvi sajam ljepote i zdravlja u Bijeljini (foto)

Prvi sajam ljepote i zdravlja pod nazivom „Beyond beauty“ otvoren je  u hotelu „Drina“ u Bijeljini. Sajam će...

ZEKIĆI: SRPSKE ŽRTVE NIKO NE ČUJE – Rezolucija o Srebrenici neće donijeti mir

Rezolucija o Srebrenici neće donijeti mir. Srpske žrtve niko ne priznaje, u takvim okolnostima suživot je gotovo nemoguć....

Gradu Bijeljina donirani kontejneri za mješoviti komunalni otpad, papir, lug, plastiku i staklo (foto)

Gradu Bijeljina su donirani kontejneri za mješoviti komunalni otpad, papir, lug, plastiku i staklo Gradu Bijeljina je isporučena vrijedna...