SELAK U STRIČIĆIMA: Da nas dogodine bude još više!

Datum:

Share post:

Posljedni dan manifestacije „Kočićev zbor“ održava se danas u rodnom mjestu Petra Kočića, Stričićima. Bogatom kulturno umjetničkom programu prisustvovao je i predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak koji je ovom prilikom pohvalio organizaciju.

-„Kočićev zbor“ je simbol Manjače, ali i Banjaluke. Izuzetno mi je drago što se i ove godine okupio veliki broj naših ljudi koji žive u ovim krajevima, ali i onih čiji su korijeni na ovom podneblju. Uvijek je lijepo biti u društvu Krajišnika, rekao je Selak.

On je prisustvovao svečanoj akademiji gdje je dodijeljena „Kočićeva nagrada“, a ovaj događaj pratili su brojni državnici i političari koji su slušali besjedu, dobitnika i riječi žirija.

Nakon toga, nastavljene su sportske igre, skokovi padobranaca, borba bikova, te druženje uz muziku, a sve sa jednim ciljem da se Srtičići i Manjača postave na mjesto koje im pripada.

-Lično sam posebno vezan za ovaj kraj koji nam je iznjedrio velike ljude, među ostalima i neponovljivog Petra Kočića. Moja jedina želja je da nas svake godine bude sve više i da se mladi počnu vraćati u ovaj predivan kraj Republike Srpske, istakao je Selak.

Na današnji dan veliki broj prisutnih obilježio je i Veliku Gospojinu, odnosno praznik Uspenja Presvete Bogorodice, jedan od najvećih hrišćanskih praznika. Na Veliku Gospojinu, koja je uspomena na smrt Bogorodice i njeno vaskrsenje, završava se dvonedjeljni post.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Borjan Maksimović obišao gradilište u Vidovdanskoj ulici (foto)

Borjan Maksimović  načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine je posjetio gradilište u Vidovdanskoj ulici, gdje je...

Zvezde protiv Mege na poluvremenu na +19

Košarkaši Crvene zvezde sjajno su započeli prvi meč polufiala ABA lige protiv Mege. Izabranici Janisa Sferopulosa nakon prvog poluvremena...

„Nesreća je na 170 metara ispod zemlje“ Akcija spasavanja rudara će biti nastavljena i tokom noći

U Rudniku Mramor kod Tuzle već satima traje akcija spašavanja rudara koji je ostao zarobljen pod velikim količinama...

Rukometaši Bijeljine osvojili turnir u austrijskom gradu Deutschlandsberg

Rukometaši Bijeljine osvojili turnir u austrijskom gradu Deutschlandsberg. Generacija 2013/2014 godište Rukometnog kluba Bijeljina osvojila je turnir u Austriji...