Selak (SPS) na proslavi jubileja Pokreta socijalista u Kraljevu: SRPSKI SVIJET JE REALNOST, UJEDINJENE JE POČELO (foto)

Datum:

Share post:

Selak na proslavi jubileja Pokreta socijalista u Kraljevu

Povodom 15 godina postojanja i političkog djelovanja, u Kraljevu je održana svečana sjednica Glavnog odbora Pokreta socijalista, čiji je osnivač Aleksandar Vulin. Proslavi jubileja prisustvuje je i delegacija Socijalističke partije Srpske, koju predvodi predsjednik Goran Selak.

U svom obraćanju na svečanoj sjednici, Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, čestitao je Pokretu socijalista jubilej – 15 godina političkog djelovanja.

“Naše dvije bratske partije bore se za iste političke ciljeve – za socijalnu pravdu i jednakost, kao i za promociju, očuvanje i poštovanje prava srpskog naroda, gdje god da živi. Ponosni smo što njegujemo bratske odnose, a posebnu zahvalnost dugujemo vašem dugogodišnjem lideru, Aleksandru Vulinu, koji godinama obavlja najznačajnije državne poslove na najodgovorniji način. SPS i PS, partije nacionalno odgovorne ljevice, su iskreni prijatelji i politički saborci”, rekao je lider SPS-a, prilikom obraćanja.

Selak je tokom obraćanja istakao i neophodnost svenarodnog povezivanja Srba sa obe strane Drine, te podržao politike Pokreta socijalista.

Pokret socijalista je predstavio i političku platformu “Stvaramo srpski svet”, koja podrazumijeva opšte nacionalno, kulturno, istorijsko i svako drugo povezivanje Srba u regionu. Na svečanoj sjednici Glavnog odbora obratili su se i potpredsjednik PS Đorđe Komlenski, predsjednik GO PS Beograd Vladimir Ilić i Bojan Torbica, potpredsjednik PS i narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Delegaciju SPS-a, koju je predvodio predsjednik Selak, činili su još i Maksim Skoko, narodni poslanik i potpredsjednik SPS-a, Snježana Gvozden i Ratko Jokić, članovi predsjedništva SPS-a.

Osnivač i dugogodišnji predsjednik Pokreta Socijalista, Aleksandar Vulin, koji je jedan od najbližih saradnika Predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, zamrzao je predsjedničku poziciju u PS, zbog imenovanja na mjesto direktora BIA. Vulin je obavljao i druge odgovorne pozicije kao što su ministar odbrane i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

VRIJEME DANAS hladno i nestabilno

POVEZANE VIJESTI

VRIJEME DANAS hladno i nestabilno

Ujutru i prepodne oblačno sa povremenom kišom koja će biti češća na zapadu. Na istoku malo toplije uz...

U 2024. oživljava “stari, dobri“ festival “Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ (foto)

Ono čime se Semberija može ponositi su vrijednosti koje će ove, 2024. godine ponovo biti oživljene u novom...

Bijeljinske rukometašice grabe ka tituli (foto)

Dva dana, dvije utakmice i dvije pobjede! Ostvarile su ovo rukometašice ŽRK "Radnik" iz Bijeljine koje su proteklog...

MZ “POPOVI“: Bez i malo stida gradonačelnik se oglasio u vezi Doma kulture u Popovima! (foto)

Na tekst gradonačelnika Bijeljine oko neodržavanja prostorija u Domu kulture Popovi oglasila se i  MZ Popovi preko FB...