SELAK, SPS: Izgraditi crkvu na Kozari

Datum:

Share post:

Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, izjavio je da postoji potreba za izgradnjom crkve na Kozari, u reonu Mrakovice, te da bi se privrednici ali i političari trebali okupiti oko ove ideje.

“Kozara je jedan od simbola srpske borbe za slobodu, ali nažalost na Kozari još uvijek nije izgrađen hram srpske pravoslavne crkve. Ne smijemo zaboraviti da je narod Kozare uvijek, pa i u toku Drugog svjetskog rata, bio nacionalno osvješten i pravoslavne vjeroispovijesti. Stoga, smatram da je potrebno izgraditi crkvu u reonu Mrakovice”, izjavio je lider SPS-a.

Kozara, planinska ljepotica Krajine, je poznata destinacija, koju posjećuje mnogo domaćih i stranih turista, te prema riječima Selaka, potrebno je značajno uvećati ulaganja da bismo iskoristili potencijale koje posjedujemo.

“Svake godine odajemo počast precima poginulim u bici na Kozari, ali pomen dušama stradalih još uvijek se ne služi u crkvi. Kozara, kao mjesto stradanja, simbol slobode i mjesto okupljanja treba da ima svoju crkvu, stoga pozivam privrednike, vjerni narod, a prije svega političare, da podignemo hram dostojan kozaračkih žrtava”, zaključio je predsjednik SPS-a.

Selak je dodao da je obaveza svih, naročito onih koji su potomci stradalih i koji su djeca potkozarja, da se oduže precima i podignu hram koji će sabirati vjerni srpski narod, u vječno sjećanje na hrabre pretke.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PU BIJELJINA: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, juče i danas, učestvovali...

PU BIJELJINA: U februaru ove godine 10% manje kriminaliteta u odnosu na februar prošle godine

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina u februaru je krivičnim djelom privrednog kriminaliteta pričinjena šteta od...

DODIK – POTPISAĆU: Nova sjednica Kolegijuma NS RS, na dnevnom redu Izborni zakon RS

U ovim trenucima u NS RS počela je sjednica Kolegijuma, a kako saznajemo, tema je Izborni zakon Republike...

MILIČEVIĆ: SDS žrtvovao sebe za Srpsku, a vi niste spremni na to!

"Srpska demokratska stranka 2006. godine, a počev od 2004. godine bila je u veoma teškoj situaciji suočena sa...