Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini, SDS razmišlja o ’’krajnjoj’’ varijanti, a to je izlazak na Lokalne izbore u oktobru 2024. godine pod nazivom ’’SDS Volja naroda’’.

Za danas je najavljeno održavanje sjednice Glavnog odbora SDS.

Sjednica Glavnog odbora SDS biće održana danas, (nedjelja, 21. april 2024.) u prostorijama Srpske demokratske stranke u Doboju (Vidovdanska 3, Doboj) sa početkom u 13.00 časova.

Glavni odbor SDS će raspravljati o novonastaloj situaciji odnosno o Informaciji usljed gašenja transakcionog računa SDS, realizaciji zaključaka sa predhodne sjednice Glavnog odbora kao i o prijedlozima Pravilnika o radu Aktiva mladih i Aktiva žena SDS.

Na Glavnom odboru će glavna tema sastanka biti izlazak SDS na izbore i prevazilaženje situacije u kojoj se našao SDS nakon odluke o blokadi stranačkog računa od strane Sjedinjenih američkih država odnosno Kancelarije za kontrolu strane imovine (OFAC).

Jedini račun Srpske demokratske stranke preko kojeg je ova partija funkcionisala zbog sankcija je ugašen 27. marta 2024. godine, čime je njeno finansiranje dovedeno pod znak pitanja, a 37 zaposlenih je ostalo bez svojih zakonito zarađenih plata, jer je prekinut radni odnosi za sve zaposlene službenike u SDS, zaključno sa 31. martom 2024.

Zbog sankcija i blokade računa, u SDS otkaz za 37 radnika

Naime, SDS je jedina politička partija koja se nalazi na crnoj listi Kancelarije za kontrolu strane imovine (OFAC).

Ova stranka je više od dvije decenije pod sankcijama i imala je račun u samo jednoj banci u Srpskoj.

Na sjednici Glavnog odbora će se takođe razgovarati na temu kako da SDS legalno učestvuje na lokalnim izborima. 

Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini, SDS razmišlja o ’’krajnjoj’’ varijanti, a to je izlazak na Lokalne izbore u oktobru 2024. godine pod nazivom ’’SDS Volja naroda’’.

Stranka pod nazivom ’’SDS Volja naroda’’ je već registrovana saznaje portal Dešavanja u Bijeljini.

Predsjednik SDS Milan Miličević je ranije rekao da opcija gašenja SDS ne postoji, te da SDS nije zabranjen rad kao političkom subjektu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име