Saopštenje za javnost Gradskog odbora SDA Janja prenosimo u cjelosti:

“Novi pritisci na Bošnjake zaposlene u Gradskoj upravi Grada Bijeljina“

Povodom netačnih navoda gradonačelnika Bijeljine, Ljubiše Petrovića, objavljenih na njegovoj Facebook stranici, GO SDA Bijeljina upućuje saopštenje za javnost:

Dana, 24. februara ove godine gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović na svom je Facebook profilu iznio niz netačnih, zlonamjernih i krajnje neozbiljnih konstatacija, usmjerenih protiv gospođe Mirsade Đezić, šefice Odsjeka za poslove komunalne naknade u Gradskoj upravi Grada Bijeljina, i Stranke demokratske akcije.

Naime, u pomenutoj objavi, kao i u tekstu objavljenom na zvaničnoj internet stranici Grada Bijeljina, navodi se niz netačnih i parcijalnih informacija, od kojih je jedino tačna ta, da je gospodin Petrović, preko svojih poslušnika u Gradskoj upravi, u decembru mjesecu 2023. godine pokrenuo disiplinske postupke, gle čuda, samo protiv dvije uposlenice koje ne pripadaju njegovom narodu.

Postupci se pokreću na osnovu priče “rekla-kazala“, i „tehničke greške u jednom rješenju“, jer ni za jedan ni za drugi postupak ne postoji valjan pravni osnov.

To gradonačelniku nije smetalo da se, u samim disciplinskim prijavama za teže povrede radne dužnosti, i jedna i druga službenica već proglase odgovornim, pa se postavlja pitanje zašto je formirana i čemu služi Disciplinska komisija?

Postavlja se i pitanje, odakle gospodinu Petroviću informacije koje objavljuje, jer da je iste provjerio, znao bi da je gospođa Mirsada Đezić u periodu za koji se neosnovano tereti (2007. godina) bila student na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, i da u Odsjeku za poslove komunalne naknade radi tek od 2014. godine, a uzgred, komunalna naknada se obračunava od 2012., a ne od 2007. godine, kako se pogrešno navodi u objavi. Pitanje sukoba nadležnosti između Poreske uprave i Osnovnog suda u Bijeljini, a zbog kojeg se nije mogla provoditi prinudna naplata, nije pitanje ili kako kaže gradonačelnik „misterija nadležnosti“, koje je na bilo koji način mogla „riješiti“ službenica Gradske uprave, već za to nadležni Sud. Gradonačelnik Petrović je, isto tako, trebao znati da je gospođa Đezić u periodu od 18 mjeseci (do 17.08.2023. godine) bila na porodiljskom odsustvu, a da je uporedio podatke vezano za uplate komunalne naknade, prije i poslije njenog povratka sa porodiljskog odsustva, vidio bi da njegovi navodi padaju u vodu i da ne odgovaraju činjeničnom stanju, jer je naplata od Mirsadinog povratka na posao znatno povećana.

Napominjemo da su u Gradskoj upravi Grada Bijeljina od 400 stalno zaposlenih radnika manje od 10 zaposlenih Bošnjaci.

O kakvoj “ravnopravnosti i nediskriminaciji“ govori gradonačelnik Petrović vidi se iz činjenice da se trenutno protiv dva Bošnjaka, bez pravnog utemeljenja, vodi disciplinski postupak, uz podsjećanje, da prošle godine za tri Bošnjaka nije produžen ugovor o radu, te su „poslani kući“ sa poslova u Gradskoj upravi. U interesu nam je zakonitost djelovanja svih zaposlenih u Gradskoj upravi i zato se protivimo provođenju pravde na ovaj način i selektivnom pokretanju disciplinskih postupaka.

Predsjednik Gradski odbor SDA Janja, Samir Baćevac

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име