Savjeti za uspješnu organizaciju događaja

Datum:

Share post:

Lijepo vrijeme sa sobom donosi i mnogo veći izbor kada su proslave u pitanju. Rođendani, veridbe, poslovni i privatni uspjesi – povoda za slavlje je mnogo, a organizacija ovih proslava sa sobom donosi veliko uzbuđenje i radost. Međutim, koliko god zabavan bio, ovaj posao nije jednostavan, pa kao rezultat velikog broja obaveza često može doći do stresa.

Zato smo za vas pripremili nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći pri organizaciji proslave kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Potražite pomoć profesionalaca

Ako želite da se vaš događaj održi savršeno, razmislite o angažovanju profesionalaca. Profesionalci u čijem se portfoliju nalazi organizacija događaja svih vrsta, može vam pomoći da pronađete savršenu lokaciju, odaberete hranu i piće, muziku i dekoraciju, kao i da isplanirate sve detalje kako bi vaš događaj bio nezaboravan.

Osim toga, profesionalac će vam pomoći da se oslobodite stresa i da se opustite dok se vaš događaj odvija.

Odredite lokaciju i pronađite idealan prostor za proslavu

Odabir lokacije može biti ključni faktor za uspješnu organizaciju događaja. Razmotrite broj ljudi koji očekujete da će doći, jer morate pronaći lokaciju koja je dovoljno velika za sve vaše goste.

Takođe, razmotrite atmosferu koju želite da postignete, jer to će uticati na izbor lokacije. Na primjer, ako želite da organizujete formalni događaj, potrebna vam je lokacija koja može pružiti adekvatan prostor za sve goste i koja ima potrebnu opremu, poput mikrofona, projekcije, pozornice i drugih. Ako želite nešto manje formalno, razmislite o otvorenom prostoru, parku ili restoranu.

Uz sve to, budžet može biti ograničavajući faktor, tako da je važno da napravite procjenu troškova pri odabiru lokacije. Odreedite vaše prioritete, suzite izbor i krenite u potragu za idealnom lokacijom za vašu proslavu. Ne zaboravite da je za vrijeme proljeća i ljeta sezona svadbi, te svoju lokaciju rezervišite što ranije, kako vam ne bi promakla.

Hrana i piće – za svakog po nešto

Hrana i piće su važni elementi uspješne organizacije događaja, jer mogu uticati na ukupno iskustvo vaših gostiju. Razmislite o tome koja vrsta hrane i pića će odgovarati vašem događaju.

Na primjer, ako organizujete formalni događaj, potrebno je izabrati meni koji je prilagođen toj vrsti događaja. Obratite pažnju na dijetalne restrikcije i preferencije vaših gostiju. Ako imate budžetska ograničenja, razmotrite mogućnosti kao što su finger food, keksi i ostale grickalice, umjesto klasičnog menija. Takođe, bez obzira na to da li je proslava rođendana u pitanju ili neka druga, potreban vam je dezert.

Potrebno je da imate 2 vrste torte, jednu za ljubitelje čokolade, a druge za ljubitelje voćnih torti. Idealne voćne torte – vanil krem i sveže jagode, sjajan su izbor za laganu tortu u ljetnjem periodu.

Što se tiče pića, odlučite da li ćete posluživati alkoholna pića i koje vrste pića će biti dostupne. Ako je u pitanju događaj u kojem će biti prisutni djeca, možda biste trebali razmisliti o nealkoholnim pićima i različitim vrstama sokova. Takođe, važno je razmotriti način na koji će se hrana i piće služiti, da li će biti posluženi za stolom, kao samoposluživanje ili će biti usluženi od strane konobara.

Ne zaboravite na muziku

Iako su prethodne stavke koje smo naveli jako važne za uspješnu provali, moramo biti iskreni. Faktor koji na kraju dana najviše utiče na cjelokupan utisak o proslavi i na to kako su se gosti proveli je muzika. Baš zato je važno posvetiti vrijeme istraživanju bendova, pevača i pevačica, kao i donošenju odluke o vrsti muzike koja će se slušati na proslavi.

Razmislite o vrsti muzike koja odgovara vašem događaju, jer to će vam pomoći u odabiru muzičara ili benda. Ako želite da organizujete večernju zabavu, potrebno je odabrati muziku koja će podstaći ljude da plešu i zabave se. Ako se radi o formalnom događaju, možda ćete željeti da odaberete muziku koja je prilagođena toj vrsti događaja – mirnija, elegantnija i otmenija.

Razmotrite i opremu koja će vam biti potrebna, poput ozvučenja, rasvjete i drugih. Ako želite da uštedite novac, razmislite o tome da li imate prijatelje koji su muzičari i koji bi mogli da vam pomognu, ili potražite nekoga ko je dobar DJ.

Dekoracija – ukrasite prostor

 Možete angažovati profesionalnog dekoratera koji će vam pomoći da postignete željeni izgled i atmosferu događaja. Takođe, razmislite o tome da li će biti potrebno imati cvijetni aranžman, balone ili neke druge detalje koji će upotpuniti dekoraciju. Važno je pravilno planirati vrijeme za postavljanje dekoracije kako bi sve bilo spremno prije dolaska gostiju.

Uz sve ove savjete, možete uspješno organizovati događaj koji će biti nezaboravan za sve prisutne. Važno je planirati unaprijed i biti fleksibilan kako biste mogli da se prilagodite svim situacijama koje mogu nastati. Imajte na umu da su budžet i veličina događaja važni faktori koji će uticati na vaše odluke, tako da pažljivo razmislite o svim detaljima prije nego što napravite konačne odluke.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SVE STRANKE POTPISALE: Ovo su zaključci NS RS o Srebrenici – termin “genocid” netačan, TRAJNO SE ODBACUJE (foto)

Narodna skupština Republike Srpske prihvatila je Izvještaj o stradanjima svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995....

„ODLUKE ŠMITA NIŠTAVNE“: Ovo je 10 zaključaka koje je SNSD predložio u Predstavničkom domu BiH

Predstavnički dom BiH proglašava ništavnim, nedozvoljenim i pravno neobavezujućim odluke Kristijana Šmita i obavezuje institucije BiH da ih...

Predrag Jović, direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja na 25. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru

U Mostaru je svečano otvoren 25. Međunarodni sajma privrede. Svečanoj ceremoniji otvaranja 25. Međunarodnog sajma privrede prisustvovali su predsjednik...

Na Trgu Krajine veliki miting pod nazivom „Srpska te zove“

Na Trgu Krajine u Banjaluci u 18.00 časova počeće veliki miting pod nazivom "Srpska te zove" sa kojeg...