Savjet MZ Centar: Dijelovi fasada padaju, bezbjednost građana ugrožena

Datum:

Share post:

– Ovo je strogi centar grada i umjesto da bude ogledalo Bijeljine, građani se suočavaju sa neasfaltiranim ulicama, neobezbijeđenim starim objektima sa kojih otpadaju dijelovi fasada, a nemamo ni prostoriju za mjesnu zajednicu u koju bi građani mogli da dođu i iskažu svoje ideje i zamjerke – izjavila je predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Centar Jelena Vićanović.

Ona je navela da je nedopustivo da u centru grada postoje neasfaltirani bočni putevi i sokaci, poput onog u Njegoševoj ulici, te da aktuelni gradonačelnik nema pravo da se ponaša kao da je grad njegovo vlasništvo.

– Tu je i Majevička ulica iz koje je jedno invalidno lice više puta tražilo asfaltiranje bočnog dijela puta. Zatim Ulica potporučnika Smajića i još neki prilazi zgradama, dvorištima. Osim toga, stari objekat na uglu Njegoševe je prijetnja za djecu i sve stanovnike koji prolaze ovuda, kao i objekti u Knjeginje Milice i Ulici žrtava fašističkog terora. Lice koje vodi grad mora da bude mnogo odgovornije, a stvari na koje se mi žalimo treba da budu rješavane sistemski, a ne pojedinačno – zaključila je Vićanovićeva.

Član Savjeta Mjesne zajednice Centar Miodrag Vujanović istakao je problem neobezbijeđenog gradilišta u pješačkoj zoni u Ulici patrijarha Pavla i svakodnevno neprilagođeno kretanje automobila na šetalištu.

– Automobili ovdje prolaze bez ikakvog reda, vozači sebi skraćuju dionicu. Kada je riječ o centru grada, očekuje nas ljepše vrijeme i postavljanje bašti kafića, koje nerijetko smetaju prolaznicima, kao i nepropisno parkirani automobili. Trotoari su uzurpirani, roditelji ne mogu da prođu sa djecom u kolicima. Nadam se da će se loša komunikacija gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i Komunalne policije poboljšati, da će početi da sarađuju, kako ne bismo dostavljali žalbe na koje niko ne odgovara – dodao je Vujanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja: Jović potpisao protokol o saradnji u fitosanitarnoj oblasti sa Crnom Gorom

Direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja  Predrag Jović i direktor Uprave za sigurnost hrane, veterinu i fitosanitarne...

U Savjet ministara stigao HDZ-ov prijedlog: Еvo šta predlažu za izbor hrvatskog člana Predsjedništva

HDZ-ov dokument sa prijedlogom izmjena Izbornog zakona BiH upućen je Savjetu ministara, a u njemu je naveden i...

PU BIJELJINA: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, juče i danas, učestvovali...