Savjet MZ Centar: Dijelovi fasada padaju, bezbjednost građana ugrožena

Datum:

Share post:

– Ovo je strogi centar grada i umjesto da bude ogledalo Bijeljine, građani se suočavaju sa neasfaltiranim ulicama, neobezbijeđenim starim objektima sa kojih otpadaju dijelovi fasada, a nemamo ni prostoriju za mjesnu zajednicu u koju bi građani mogli da dođu i iskažu svoje ideje i zamjerke – izjavila je predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Centar Jelena Vićanović.

Ona je navela da je nedopustivo da u centru grada postoje neasfaltirani bočni putevi i sokaci, poput onog u Njegoševoj ulici, te da aktuelni gradonačelnik nema pravo da se ponaša kao da je grad njegovo vlasništvo.

– Tu je i Majevička ulica iz koje je jedno invalidno lice više puta tražilo asfaltiranje bočnog dijela puta. Zatim Ulica potporučnika Smajića i još neki prilazi zgradama, dvorištima. Osim toga, stari objekat na uglu Njegoševe je prijetnja za djecu i sve stanovnike koji prolaze ovuda, kao i objekti u Knjeginje Milice i Ulici žrtava fašističkog terora. Lice koje vodi grad mora da bude mnogo odgovornije, a stvari na koje se mi žalimo treba da budu rješavane sistemski, a ne pojedinačno – zaključila je Vićanovićeva.

Član Savjeta Mjesne zajednice Centar Miodrag Vujanović istakao je problem neobezbijeđenog gradilišta u pješačkoj zoni u Ulici patrijarha Pavla i svakodnevno neprilagođeno kretanje automobila na šetalištu.

– Automobili ovdje prolaze bez ikakvog reda, vozači sebi skraćuju dionicu. Kada je riječ o centru grada, očekuje nas ljepše vrijeme i postavljanje bašti kafića, koje nerijetko smetaju prolaznicima, kao i nepropisno parkirani automobili. Trotoari su uzurpirani, roditelji ne mogu da prođu sa djecom u kolicima. Nadam se da će se loša komunikacija gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i Komunalne policije poboljšati, da će početi da sarađuju, kako ne bismo dostavljali žalbe na koje niko ne odgovara – dodao je Vujanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...