SAVIĆ: OVO NIJE DOBRO I NEĆE DOPRINIJETI BOLJEM ŽIVOTU GRAĐANA U BIH

 

Brojni borci i građani okupili su se kod spomenika „Junacima Majevice“ kako bi odali počast i zapalili svijeće poginulim borcima koji su u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu stvorili Republiku Srpsku.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Lopare Risto Radić je rekao da je okupljanje boraca i građana zbog izražavanja neslaganja i protesta povodom donošenja rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, kojom se slobodarski srpski narod proglašava genocidnim.

„Nikad Srbi nisu bili genocidan narod i uvijek su se borili za svoju slobodu. Paradoks međunarodne pravde je da je njemački predstavnik, naroda koji je i u Prvom i u Drugom svjetskom ratu pobio na milione stanovnika u svijetu, podnosilac inicijative da se srpski narod proglasi genocidnim“, rekao je Radić.

„Neprihvatljivo za Srbe, netačno, svjetska sila je moćna, ali nikakva sila Bogu nije mila“, dodao je Radić.

Načelnik opštine Lopare je rekao da srpski narod nije zaslužio način na koji se međunarodna zajednica odnosi prema njemu i poručio da se marljivim i korektnim radom treba boriti za što bolju budućnost, bolju poziciju i čekati neke druge međunarodne okolnosti da se velika nepravda prema Srbima ispravi.

„Ovo nije dobro i neće doprinijeti boljem životu građana u BiH“, poručio je Savić.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име