Osude, napadi, laži, istorijski revizionizam, noževi u leđa… sve smo ovo mi kao narod doživjeli mnogo puta, ali nikada nismo izgubili naš duh i prkos.

Ovo je poručio predsjednik PDP Branislav Borenović komentarišući današnje glasanje o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, dodajući da to nećemo ni sada, te da se ova bespotrebna rezolucija može vratiti kao bumerang samo onima koji su je predložili i koji su za nju agitovali.

Borenović kaže da je danas Generalna skupština UN bila scena za jednostrani pokušaj parade sile, ali da su i najmoćniji morali istrpiti da slušaju ono što im najteže pada danas – istinu.

– Na kraju, kakav god je rezultat zbog načina glasanja u UN, činjenica je da više od pola svijeta nije podržalo ovu rezoluciju. To je veliki šamar onima koji su, prema vlastitom priznanju, na njoj radili već godinu dana – rekao je Borenović.

Ističe da je glas za rezoluciju od strane BiH velika sramota.

– Ali to nije naša sramota, nego onih koji su protivustavno i bez saglasnosti organa ove zemlje tako glasali. Oni, koji sprovode takve politike, najveći su protivnici ove zemlje – navodi predsjednik PDP.

Kaže da se još jednom pokazalo da bošnjački politički lideri ne žele da grade stabilnost u BiH i regionu.

– Već trideset godina ne izlaze iz spirale sukoba i ne odustaju od političkog narativa zasnovanog na ratu. Svom narodu nameću generacijsku traumu i to će ih, nažalost, koštati. A mi ćemo nastaviti uzdignute glave i to nikakva rezolucija neće promijeniti – poručio je Borenović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име