ŠAMAC: Održano književno veče Kluba književnika “Savovanje“ (foto)

Datum:

Share post:

Povodom Dana opštine Šamac članovi Kluba književnika „Savovanje“ iz Šamca su organizovali pjesničko stihovanje sa brojnim prijateljima koji dolaze iz književnih klubova širom Republike Srpske, Republike Srbije i Republike Hrvatske.

Drugi dio programa obilježen je uručivanjem priznanja i zahvalnica. Književniku i nekadašnjem predsjedniku Kluba Iliji Pavloviću  uručeno je priznanje počasnog predsjednika Kluba književnika „Savovanje“.

Predsjednik KK „Savovanje“ Miladin Stojanović rekao je da je Iliji Pavloviću dodijeljeno i priznanje za doprinos u postojanju i afirmaciji Kluba književnika „Savovanje“, te za književna i literarna ostvarenja, njegovanje jezika, kulture i tradicije srpskog naroda.

„Za izuzetan doprinos razvoju saradnje između klubova književnom stvaralaštvu, njegovanju jezika, kulture i tradicije srpskog jezika dodijeli smo zahvalnicu Klubu pisaca „Vukovo pero 2016“ iz Loznice i  SKD „Ukrnja“ Čelinac“, kaže Stojanović dodajući da je zahvalnica uručena i članu kluba Željani Ivković za doprinos u afirmaciji Kluba, književnom stvaralaštvu, njegovanju jezika i tradicije srpskog naroda.

Stojanović rekao je da je ovo peto  književno veče od Nove godine, te da se aktivno pripremaju za promociju još dvije knjige, kao i za proslavu 48 godina rada i postojanja ovog kluba u septembru.

Zahvaljujući se na priznanju svom Klubu Ilija Pavlović je rekao da mu je ovo priznanje podstrek za njegovu misiju očuvanja srpskog jezika i ćirilice, te njegov budući rad.
Književnoj večeri prisustvovala je i potpredsjednik Skupštine opštine Šamac Jadranka Đukić koja je istakla da opština Šamac podržava rad Kluba književnika u skladu sa svojim mogućnostima, te će tako i nastaviti u daljem periodu.

Književnoj večeri u Šamcu su pored književnika iz Šamca prisustvovali književnici iz  Bobote, Loznice, Sombora, Doboja, Brčkog, Modriče, Donjeg Žabara, Pelagićeva, Stanara, Prnjavora  i drugi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VLADIMIR MILIĆEVIĆ – dvije decenije sinonim za odbojku u Bijeljini (foto)

U Bijeljinu je došao daleke 2000 godine iz Niša u kojem je igrao za OK "Niš". Uz jednu...

Čestitke od kolega Dešavanja u Bijeljini

Поштовани, Редакција портала Дешавања у Бијељини Вам честита највећи и најрадоснији хришћански празник Васкрс уз традиционални хришћански поздрав ХРИСТОС...

Vaskršnja čestitka SDS Semberija

Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse! “U ime rukovodstva, članstva i simpatizera SDS Semberija i u svoje lično ime, upućujemo ...

DODIK: Svi naši praznici upućuju na porodične vrijednosti koje nas okupljaju

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika - Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista, upućujem srdačne čestitke Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju,...