ŠAMAC: Održano književno veče Kluba književnika “Savovanje“ (foto)

Datum:

Share post:

Povodom Dana opštine Šamac članovi Kluba književnika „Savovanje“ iz Šamca su organizovali pjesničko stihovanje sa brojnim prijateljima koji dolaze iz književnih klubova širom Republike Srpske, Republike Srbije i Republike Hrvatske.

Drugi dio programa obilježen je uručivanjem priznanja i zahvalnica. Književniku i nekadašnjem predsjedniku Kluba Iliji Pavloviću  uručeno je priznanje počasnog predsjednika Kluba književnika „Savovanje“.

Predsjednik KK „Savovanje“ Miladin Stojanović rekao je da je Iliji Pavloviću dodijeljeno i priznanje za doprinos u postojanju i afirmaciji Kluba književnika „Savovanje“, te za književna i literarna ostvarenja, njegovanje jezika, kulture i tradicije srpskog naroda.

„Za izuzetan doprinos razvoju saradnje između klubova književnom stvaralaštvu, njegovanju jezika, kulture i tradicije srpskog jezika dodijeli smo zahvalnicu Klubu pisaca „Vukovo pero 2016“ iz Loznice i  SKD „Ukrnja“ Čelinac“, kaže Stojanović dodajući da je zahvalnica uručena i članu kluba Željani Ivković za doprinos u afirmaciji Kluba, književnom stvaralaštvu, njegovanju jezika i tradicije srpskog naroda.

Stojanović rekao je da je ovo peto  književno veče od Nove godine, te da se aktivno pripremaju za promociju još dvije knjige, kao i za proslavu 48 godina rada i postojanja ovog kluba u septembru.

Zahvaljujući se na priznanju svom Klubu Ilija Pavlović je rekao da mu je ovo priznanje podstrek za njegovu misiju očuvanja srpskog jezika i ćirilice, te njegov budući rad.
Književnoj večeri prisustvovala je i potpredsjednik Skupštine opštine Šamac Jadranka Đukić koja je istakla da opština Šamac podržava rad Kluba književnika u skladu sa svojim mogućnostima, te će tako i nastaviti u daljem periodu.

Književnoj večeri u Šamcu su pored književnika iz Šamca prisustvovali književnici iz  Bobote, Loznice, Sombora, Doboja, Brčkog, Modriče, Donjeg Žabara, Pelagićeva, Stanara, Prnjavora  i drugi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STEVANDIĆ: „Sutra konačna odluka o izborima, opozicija od početka radila sa Šmitom“

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da će konačna odluka o nastupu na lokalnim izborima...

DODIK: „Kukavički čin opozicije“

SNSD se odazvao pozivu na današnji sastanak, jer je zainteresovan za sudbinu Republike Srpske. Rekao je to lider SNSD...

Snažno nevrijeme pogodilo dijelove BiH

Snažno nevrijeme praćeno grmljavinom, jakim vjetrom i gradom pogodilo je okolinu Mrkonjić Grada, Kneževa, Bugojna i Viteza. Prema najavama,...

Upis na fakultet ili srednju školu, jedna od najvažniji odluka u životu: Prema istraživanju, ovo su najtraženija zanimanja u BiH

Federalni zavod za zapošljavanje želi podsjetiti na rezultate istraživanja tržišta rada 2023/2024, koje je realizovano tokom septembra i...