DODIK: Igranka muslimana obiće se o glavu BiH (foto)

Datum:

Share post:

Igranka koju su priredili bosanski muslimani po pitanju članstva samoproglašenog Kosova u Savjetu Evrope na kraju će se obiti o glavu samo BiH, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je na svom nalogu Iks objavio da su odmetnute strukture bosanskih muslimana davno izašle iz ustavnih okvira i odstupaju od svega što dejtonska BiH predstavlja.

– Možda Komšić misli da je uspio nešto da napravi jer je ostao suzdržan, ali to suštinski ništa ne mijenja, osim što je jasna poruka nama u Republici Srpskoj da su javno pokazali da je sve što radimo da sačuvamo našu ustavnu poziciju ispravno i jedino moguće u uslovima stalnog podmetanja i pokušajima rušenja Republike Srpske i zaobilaženja u procesu odlučivanja jednostranim djelovanjem – navodi Dodik.

Sve njihove akcije i licemjernost po pitanju tzv. Kosova, Dodik kaže da otvaraju nove perspektive za Republiku Srpsku, pa više nije tako neuobičajeno reći i očekivati da Republika Srpska uradi isto.

– Mehanizmi za to postoje. Mi smo se već odvojili, u svemu. Potrebno je da ozvaničimo naš miran razlaz, koji su bosanski muslimani inicirali svojim jednostranim potezima i rušenjem ustavnog poretka. Bilo bi najbolje za sve koji žive u BiH da na institucionalnom nivou počnemo razgovore o odvajanju, jer miran razlaz je činjenica i treba učiniti sve da se obezbijede stabilnost i saradnja na način koji je moguć – kaže Dodik.

Mi ne možemo da budemo u zajednici s onima koji u nama stalno vide neprijatelje, kaže Dodik, te navodi da rade sve da ojačaju neprijateljstvo i mržnju prema srpskom narodu.

– To nije prirodno. Takva zajednica ne može da opstane i zato se raspada – istakao je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini sutra II Simpozijum o aritmijama

II Simpozijum o aritmijama koga organizuje Udruženje kardiologa Republike Srpske, odžaće se 24.05.do 26.05.2024. godine u Hotelu „Drina“...

ZEKIĆ: U Banji Dvorovi 27. maja III Međunarodna likovna kolonija

U restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi u ponedjeljak, 27. maja 2024. godine u 18.00 časova svečano...

Danas u 17.00 moleban u crkvi Sv. Đorđa – u 17.30 na Trgu u Bijeljini prisluživanje svijeća i odavanje počasti palim srpskim junacima –...

Moleban u 17.00 časova u crkvi Sv. Đorđa u Bijeljini a u 17.30 časova prisluživanje svijeća i odavanje...

Uspješna Srpska ’’dr Zlatko Maksimović’’ predala CiK prijavu za Lokalne izbore – za odbornike i za gradonačelnika Bijeljine

Uspješna Srpska ’’dr Zlatko Maksimović’’ predala je Centralnoj izbornoj komisiji prijavu za predstojeće lokalne izbore, za oba nivoa,...