Sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina 2023“ 27. i 28. aprila u hotelu „Drina“ (video)

Datum:

Share post:

Sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina 2023“ biće održan 27. i 28. aprila u hotelu „Drina“, a okupiće najbolje turoperatere iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Tradicionalni sajam turizma i gastrokulture, u organizaciji TO Grada Bijeljina, ove godine se organizuje po 12.put.

Dragan Tešić, iz Turističke organizacije Grada Bijeljina, istakao je da je lista izlagača zaključena još prije 15 dana, s obzirom da se broj zainteresovanih za promociju na sajmu turizma, povećava iz godine u godinu.

„Konstantno se povećava broj onih koji žele da dođu u Bijeljinu i predstave svoju turističku ponudu. Sa sigurnošću i ponosom možemo reći da je ovo postao međunarodni sajam turizma, s obzirom da imamo izlagače iz Republike Srpske, FBiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Iz Hrvatske nam dolazi TO Županja i Udruženje Bosutski niz, TO Crne Gore i TO Herceg Novog, a iz Republike Srpske skoro sve turističke organizacije. Kada je riječ o Srbiji, najveći broj izlagača će biti upravo iz Srbije. Pored već standardnih izlagača, ove godine ćemo imati i Šabac, Sokobanju, Veliku Planu, Trstenik, Loznicu, Šid, Bogatić, Kikindu, a naravno i Novi Sad i Vojvodinu“, rekao je Tešić za portal Dešavanja u Bijeljini.

On je naglasio da pored TO, ove godine svoju ponudu predstaviće i veliki broj ugostiteljskih objekata, odnosno, hotela kao što je Terme Ozren, Bijele Vode, Soko Banja, Banja Vrućica…

Pored prezentacije turizma i ugostiteljstva, ispred hotela „Drina“ biće izložbeni prostor za udruženja sa područja Semberije i okoline, gdje će vrijedne domaćice izložiti svoje rukotvorine, domaće proizvode iz kuhinje i sve što predstavlja Semberiju.

Tešić sa sigurnošću tvrdi da će ovogodišnji sajam biti mnogo posjećeniji, s obzirom na broj izlagača.

Kako kaže, sajmovi su mjesto gdje se ljudi upoznaju i razmjenjuju iskustva, pa samim tim, uče jedni od drugih.

U proteklom periodu, TO Grada Bijeljina posjetila je mnoge sajmove turizma i gastrokulture u regionu, ali i šire. Nedavno su bili učesnici na sajmu u Beču, što je bio prvi put da Bijeljina učestvuje na jednom tako prestižnom sajmu.

„I ove godine smo nakon svih tih obilazaka došli do zaključka da je  sajam nešto što objedinjuje i skuplja turističke organizacije, ugostiteljske objekte i sve one koji dolaze da vide promociju turizma. Bijeljina je u posljednje vrijeme postala lider kada je ova regija u pitanju i po broju dolazaka i po broju onih koji imaju interesovanja za dolazak u Bijeljinu. Nedavno smo imali dvije turističke grupe iz Požarevca, odnosno, Kutine, a u četvrtak i subotu imamo jednu ekipu iz Slovenije i Hrvatske, a TO Grada Bijeljina će se potruditi da im bude adekvatan i dobar domaćin kako bi pokazali sve ljepote koje ima ovaj grad“, rekao je Tešić.

On je istakao da će TO Grada Bijeljina raditi na poboljšanju turističke ponude. Naime, u narednom periodu biće završena ulica kišobrana u Ulici Miloša Crnjanskog, a u Ulici patrijarha Pavla biće postavljen selfi znak u obliku srca.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

GOVEDARICA: Nađeno rješenje – radnicima SDS biće isplaćene plate

Nađeno rješenje: Radnicima SDS-a biće isplaćene plate Šef Kluba poslanika SDS-a održao je jutros sastanke sa predstavnicima Vlade Republike...

„Trofej Bijeljina 2024“ 11. maja u Bijeljini (foto)

Za nešto manje od dvadeset dana, tačnije u subotu 11 maja u Bijeljini, u organizaciji karate kluba "UNSU"...

JU OŠ „Dvorovi“ iz Dvorova posjetila Udruženje „Bijeljinska djeca suncokreti (foto)

Učenici škole zajedno sa direktorom i defektologom OŠ "Dvorovi" iz Dvorova kod Bijeljine posjetili su udruženje: „Bijeljinska djeca...

Međunarodni savjetodavni dani nosilaca penzijskog i invalidskog osiguranja u BiH i Republici Austriji 7. i 8. maja u Sarajevu (foto)

Saopštenje Fonda PIO RS prenosimo u cjelosti: "Međunarodni savjetodavni dani između nosilaca penzijskog i invalidskog osiguranja u BiH (Fond...