NEŠKOVIĆ: SNSD i HDZ odbili da ukinu akcize i smanje PDV

Datum:

Share post:

Odbijanjem prijedloga da se ukinu akcize na gorivo i da se PDV na osnovne životne namirnice smanji sa 17 odsto na 5 odsto delegati SNSD i HDZ u Domu naroda PS BiH su onemogućili da se olakša život stanovništvu, kazao je delegat u Domu naroda PS BiH Želimir Nešković (SDS).

On je podsjetio da su, kao i mnogo puta do sada, delegati SNSD i HDZ odbili da pomognu građanima, koji suočeni sa inflacijom sve teže žive.

„Po ko zna koji put delegati SNSD i HDZ su odbili izmjenu Zakona o akcizama i mogućnost da građani Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta imaju niže cijene što bi itekako uticalo na njihove kućene budžete. Jako mi je žao što nije do toga došlo“, naveo je Nešković.
Istakao je da je očigledno da SNSD nije imao sluha i namjeru za uvođenje mjera za suzbijanje inflacije.

„Upravo je amandmanima SNSD-ove Dušanke Majkić Komisija usaglasila prijedloge na taj način da da izmjena PDV-a veži do 31.12 prošle godine, tako da bi bilo apsurdno i da su glasali sada za to“, napomenuo je Nešković.

On je najavio da će u narednom periodu biti novih inicijativa kojim bi se građanima i privedi omogućilo da lakše prevaziđu ekonomsku krizu.

„Između ostalog očekujem uskoro inicijativu o podizanju praga za ulazak u PDV sistem što će itekako olakšati đelovanje privrednicima u BiH“, kazao je Nešković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0!

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...