SADNJA MLADICA u Eko-vizitor centru ''JEZERA'' Bijeljina uz pridržavanje mjera opreza

Datum:

Share post:

Ekološko udruženje „Eko Put“ iz Bijeljine, planiralo je da započne akciju pošumljavanja prostora Eko-vizitor centra simboličnim početkom na Svjetski dan šuma 22. marta. S obzirom na trenutnu situaciju, Udruženje je moralo da odloži planirane aktivnosti i da organizujemo sađenje mladih sadnica šumskog sadnog materijala na drugačiji način.

Od rasadnika „Šuma Srpske“, uspjeli si da kupe 30 sadnica jablana, 100 sadnica bijelog jasena i 100 sadnica šumskog bagrema kojim će biti obogaćen prostor Eko centra.

„Udišemo zagađeni vazduh, jer nema drveća koje bi ga pročistilo. To je problem kojim se Ekološko udruženje „Eko Put“ bavi već duži niz godina. S obzirom da, zbog postojeće situacije, nismo mogli svoje aktivnosti da sprovedemo na planirani način, odlučili smo da ih sprovedemo uz poštovanje svih mjera i preporuka za održavanje distance i zaštitu. Akcije su organizovanje sa po tri učesnika u grupi i to isključivo samo najaktivniji članovi i aktivisti „Eko Puta“ – ukupno 10 osoba“, rekla je za portal „Dešavanja u Bijeljini“ predsjednik udruženja Snežana Jagodić Vujić.

Akcije pošumljavanja izvode se u svrhu podizanja svijesti ekološkoj kulturi življenja i značaju šuma za zdravu životnu sredinu, te Inicijative za uspostavljanje zaštićenog područja donjeg toka i ušća rijeke Drine, a sprovode se u sklopu projekta „Ekološkom kulturom gradimo održivu budućnost“ koji se realizuje u okviru ReLOaD programa kojeg finansira Evropska unija a sprovodi UNDP BiH.

Predsjednik Udruženja je napomenula da, dok traje vanredna situacija, Eko-vizitor centar „Jezera“ je zatvoren za sve posjetioce i zamolila sve goste i posjetioce da svoje dolaske ostave za vrijeme poslije završetka vanrednog stanja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Poziv institucijama i građanima da 23. maja istaknu zastave Republike Srpske“

Vlada Republike Srpske poziva institucije i građane da u četvrtak, 23. maja 2024. godine, povodom glasanja u Generalnoj...

U četvrtak sjednica Vlade Srpske u Srebrenici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će u četvrtak, 23. maja, u Srebrenici biti održana...

VUKOVIĆ: Nezinteresovanost SNSD kadrova za spoljnu politiku BiH

Svjedočimo još jednom „uspjehu“ srpske reprezentacije u Sarajevu na spoljnopolitičkom planu: dok se oni, u prvom redu srpski...

PANDUREVIĆ: “Teško onom ko drugog mora ljagati i lažima unižavati da bi sebe opravdao i uzdigao“

''Teško onom ko drugog mora ljagati i lažima unižavati da bi sebe opravdao i uzdigao''. Ovim riječima je član...