Rotari klub Bijeljina, večeras je u Etno selu „Stanišići“ obilježio 20 godina postojanja zajedno sa svojim kolegama, prijateljima, saradnicima. Njihovo postojanje obilježile su brojne akcije i inicijative koje su nastale kao težnja njihovih članova da doprinose i nesebično pomažu zajednici u kojoj žive.

„Rotari klub Bijeljina posljednjih 20 godina donirao je zajednici i pojedincima vrijednosti premo 300.000 eura kroz različite projekte. Naročito u posljednje vrijeme smo bazirani na obrazovanje i stipendiranje izvrsnih i darovitih učenika srednjih škola, a i studenata. Imali smo i brojne projekte iz oblasti zdravstva i ekologije. Učestvovali smo u akciji „Respirator za Srpsku“, gdje smo donirali 50.000 evra. Tada je nabavljen prvi respirator za bijeljinsku Bolnicu. Potom, učestvovali smo u opremanju Centra za dijagnostiku moždanog udara u bijeljinskoj Bolnici, nabavci mamografa za Lopare, opremanje biblioteka…“, rekla je Mirjana Orašanin, predsjednik Rotari kluba Bijeljina za portal Dešavanja u Bijeljini.

Mirjana Orašanin, predsjednik Rotari kluba Bijeljina

Orašanin navodi da su kao rođendanski poklon dobili Global Grand projekat iz oblasti ekologije u vrijednosti od 190.000 dolara – očistimo zemlju od plastike i otpada.

„Radi se o brodu koji će čistiti površinski sloj rijeka od plastike i otpada. To je odličan projekat i ponosni smo da smo mi pokretači projekta koji se odnosi na regiju od Triglava do Ohrida. Naš Rotari klub je ambasador za BiH i koordiniraće radom u cijeloj BiH“, istakla je Orašanin.

Večerašnjoj proslavi prisustvovalo je oko 200 zvanica iz tri Rotari distrikta – Austrija, BiH, Srbija i Crna Gora i Hrvatska.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име