ZAŠTO NAS PETROVIĆU I VUKANOVIĆU “’MRZITE“? Ratni oficiri i komandanti VRS i MUP-a RS odgovorili – Takvi ljudi, politika i jezik mržnje nisu potrebni Bijeljini i Semberiji

Datum:

Share post:

Saopštenje ratnih oficira i komandanata VRS i MUP RS prenosimo u cjelosti:

„Mi, ratni oficiri i komandanti Vojske Republike Srpske i MUP-a Republike Srpske, stojimo iza svake izgovorene riječi sa jučerašnjeg obraćanja medijima, u kojem smo izrazili naše ogorčenje i zabrinutost postupcima i izjavama gradonačelnika LJubiše Petrovića, koji ne poštuje Ustav, zakone i institucije Republike Srpske.

Upozorili smo i na to da gradonačelnik ne sarađuje s institucijama Republike Srpske na štetu građana Bijeljine i Semberije i da, umjesto jedinstvenog djelovanja u interesu građana i boračke populacije, gradonačelnik sije mržnju, razdor i podjele među našim građanima.

Umjesto gradonačelnika Petrovića, koji očigledno nema argumenata da sam odgovori na naše opravdane kritike, javio se dežurni medijski kavgadžija Nebojša Vukanović, sa očiglednim zadatkom da nas izvrijeđa poznatim jezikom mržnje i notornim neistinama.

VUKANOVIĆ NAPAO OFICIRE I KOMANDANTE VRS: Šaka plaćenika u Bijeljini ponižava časne borce Vojske Republike Srpske

Pitamo se: ko sjetuje pobratime Petrovića i Vukanovića da mrze nas, koji smo za ratne zasluge dobili po nekoliko odlikovanja i ponosno ih nosimo u ime naših saboraca; da osporavaju sve što nam je sveto i u čemu možemo naći spas, a to je Republika Srpska, njen Ustav i zakoni, njene institucije, borci i narod. Ko ih sjetuje da oni, plaćenici, proglašavaju nas plaćenicima, nas koji smo im stvorili slobodu i to platili svojom žrtvom; da potcjenjuju narod i njegovu sposobnost da prepoznaju čiji su oni produkti i projekti.

Ratni oficiri i komandanti Vojske RS i MUP-a RS: Gradonačelnik Bijeljine mora naučiti šta je patriotizam i poštovanje žrtve (foto)

Pozivamo ih da zajedno pogledamo naša odlikovanja, prebrojimo naše rane koje sole i podsjetimo ih na traume koje smo preživjeli s našim narodom, a oni ih oživljavaju.

Zato, neka je na čast i na obraz LJubiši Petroviću da ga brani neko poput Vukanovića. I neka je na čast gradonačelniku Bijeljine da ga od nas brani neko ko napada i za izdaju optužuje NJegovu Svetost patrijarha srpskog Porfirija i predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

DRAGANIĆ: Gradonačelnik pravi poteze koji udaraju na inteligenciju, vrijeđaju ratne rane i saborce koji su poginuli (foto)

Nama takvi ljudi, takva politika i takav jezik mržnje, koja ide u korist neprijateljima Republike Srpske i Republike Srbije, nisu potrebni ovdje u Bijeljini i Semberiji.

Razmislite o tome gradonačelniče Petroviću, svaki put kad sa takvima kao Vukanović stanete pred naše građane i naš narod.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...