Jelena Rodić, predsjednica Foruma žena Socijalističke partije Srpske, izjavila je, povodom Međunarodnog dana porodice, da bez zdrave tradicionalne porodice ni jedno društvo nema šansu za opstankom.

“Socijalistička partija Srpske kontinuirano provodi politike koje afirmišu tradicionalne vrijednosti, a porodica i kao društvena kategorija, ali i kao suštinska vrijednost, predstavlja jedan od naših ideala. Forum žena SPS-a često organizuje akcije usmjerene na podizanje svijesti o značaju porodice. Jedna takva akcija jeste nedavni obilazak svih porodilišta širom Srpske kada smo imali priliku da doniramo opremu za porodilje i bebe”, izjavila je predsjednica Foruma žena SPS-a.

Rodićeva, koja je i predsjednica teslićkog Udruženja porodica sa četvoro i više djece, istakla je da srpski narod baštini ispravne tekovine i da svijetlu budućnost možemo imati samo ako sačuvamo tradicionalnu porodicu.

Generalna Skupština Ujedinjenih Nacija proglasila je na sjednici 20. septembra 1993. godine 15. maj za Međunarodni dan porodice.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име