Rodić (SPS): Država i društvo moraju pružiti zaštitu ženama

Datum:

Share post:

Nakon stravičnog zločina koji je izvršen danas u Gradačcu (FBiH), predsjednica Foruma žena Socijalističke partije Srpske, Jelena Rodić, izjavila je da žene, kao oslonac društva, moraju uživati bolju i vidljiviju institucionalnu zaštitu.

“Nasilje u porodici nije nikakva novina, ali nažalost većina slučajeva porodičnog nasilja ostaje neprijavljena zbog straha žena i bojazni od osude okoline. Slučaj porodičnog nasilja je danas prerastao u najgnusniji zločin i nažalost izgubljeni su životi. Forum žena SPS-a izražava saučešće porodicama ubijenih i poziva nadležne institucije da reaguju i na najblaže oblike devijantnog ponašanja, naročito unutar porodice”, izjavila je Jelena Rodić, predsjednica Foruma žena SPS-a.

Podsjećamo, danas je jedno lice u Gradačcu najprije usmrtilo svoju suprugu, zatim izvršilo ubistvo još dvije osobe, a tri ranilo, a sve snimajući i emitujući na društvenoj mreži Instagram.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Kolom za medalju“ zatvorena Manifestacija „Tkanica od zlata, igre i zanata“ (foto, video)

Manifestacija "Tkanica od zlata, igre i zanata" organizovana je po prvi put u Bijeljini i trajala je od...

Bijeljina dobila prevodioce znakovnog jezika

Ovaj dan je od istorijskog značaja za Srbiju, jer je Srbija prvi put u svojoj istoriji uvela znakovni...

Dodik poručio Miličeviću: Nacionalno odgovorna politika je i čuvanje institucija Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je Milanu Miličeviću da je nacionalno odgovorna politika i čuvanje institucija Republike...

SDS predložio Petrovića za potpredsjednika Narodne skupštine Srpske

Poslanik Milan Petrović ponovo je kandidat SDS za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske. Umartu 2023. ovaj Prnjavorčanin nije izabran...