RITE UGLJEVIK: “Otpadne vode se prečišćavaju i oko 90% se vraća u recirkulaciju“

Datum:

Share post:

Otpadne vode RiTE “Ugljevik” tretiraju se na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda odakle se oko 90 odsto ove vode ponovo vraća u recirkulaciju, navodi se u biltenu RiTe “Ugljevik”.

U biltenu se navodi da strogi standardi koje propisuje EU radi zaštite životne sredine zabranjuju ispuštanje otpadnih voda u površinske vodotoke ili zemljište bez prethodne obrade, pa se tako svaka vrsta nastale otpadne vode tretira različito u postrojenju za tretman otpadnih voda Termoelektrane.

Dodaje se da se otpadne vode Termoelektrane “Ugljevik”, prema kvalitetu i mjestu nastajanja, dijele na tehnološke i sanitarne otpadne, a na području termoelektrane postoje dva registrovana ispusta otpadnih voda.

Prije svakog ispusta vode su podvrgnute tretmanu obrade – tehnološka voda tretira se fizičko-hemijskim procesom, dok su sanitarne vode podvrgnute biološkom tretmanu.

TESTNA REKLAMA

Nakon tretmana vode se šalju u bazene u okviru postrojenja za tretman otpadnih voda.

U biltenu se podsjeća da je 2012. godine urađena rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u RiTE Ugljevika, prije čega je bilo mnogih problema u radu – na primjer nije bilo prečišćavanje voda sa odšljakivača obogaćenog česticama pepela i šljake, sanitarno-fekalne vode nisu imale adekvatan tretman, kao i loše izdvajanje ulja iz otpadnih voda sa rudnika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

POČINJE SUĐENJE Ejupu Ganiću i ostalim optuženim za zločine u Dobrovoljačkoj

Statusna konferencija pred početak suđenja Ejupu Ganiću i još devetorici nekadašnjih vojnih i policijskih funkcionera za zločine u...

Uspješan vikend za bijeljinski “Atletik“ – 21 medalja na tri takmičenja (foto)

Najmlađi članovi AK "Atletik" iz Bijeljine, juče su učestvovali na 7. Atletskoj uličnoj trci u Ugljeviku, gdje su...

BIJELJINA: “Podrinje“ iz Janje deklasiralo Omarsku – Het trik Ristića

Podrinje predvođeno novim trenerom Ilijom Simićem sjajnom igrom deklasiralo Omarsku sa 5:1 u utakmici drugog kola Prve lige Republike Srpske. Pred...

Dunja Vukšić iz BK “Radnik“ Bijeljina OBEZBIJEDILA MEDALJU na Evropskom prvenstvu u Turskoj (foto)

Takmičarka bokserskog kluba Radnik, Dunja Vukšic, pobjedom protiv takmičarke iz Irske osigurala je medalju na Evropskom prvenstvu u...