RITE UGLJEVIK: “Otpadne vode se prečišćavaju i oko 90% se vraća u recirkulaciju“

Datum:

Share post:

Otpadne vode RiTE “Ugljevik” tretiraju se na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda odakle se oko 90 odsto ove vode ponovo vraća u recirkulaciju, navodi se u biltenu RiTe “Ugljevik”.

U biltenu se navodi da strogi standardi koje propisuje EU radi zaštite životne sredine zabranjuju ispuštanje otpadnih voda u površinske vodotoke ili zemljište bez prethodne obrade, pa se tako svaka vrsta nastale otpadne vode tretira različito u postrojenju za tretman otpadnih voda Termoelektrane.

Dodaje se da se otpadne vode Termoelektrane “Ugljevik”, prema kvalitetu i mjestu nastajanja, dijele na tehnološke i sanitarne otpadne, a na području termoelektrane postoje dva registrovana ispusta otpadnih voda.

Prije svakog ispusta vode su podvrgnute tretmanu obrade – tehnološka voda tretira se fizičko-hemijskim procesom, dok su sanitarne vode podvrgnute biološkom tretmanu.

TESTNA REKLAMA

Nakon tretmana vode se šalju u bazene u okviru postrojenja za tretman otpadnih voda.

U biltenu se podsjeća da je 2012. godine urađena rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u RiTE Ugljevika, prije čega je bilo mnogih problema u radu – na primjer nije bilo prečišćavanje voda sa odšljakivača obogaćenog česticama pepela i šljake, sanitarno-fekalne vode nisu imale adekvatan tretman, kao i loše izdvajanje ulja iz otpadnih voda sa rudnika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Đokovićeve sljedeće mete i brojke koje bi ga učinile besmrtnim

Novak Đoković je najbolji igrač svih vremena i ta rečenica već sada može da se izgovori bez ikakve...

BIJELJINA: KMF Radnik MD Shop srušio lidera

U susretu dvije prvoplasirane ekipe U-19 Premijer lige BiH, grupa Sjever, u Velikoj Brijesnici domaća ekipa FK Doboj...

SANKCIJE SRPSKOJ: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez

Stižu sankcije Srpskoj: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez Kristijan Šmit, kojeg Republike Srpska ne priznaje za visokog predstavnika...

BIJELJINSKOJ BOLNICI „SVETI VRAČEVI“ PRIZNANJE OPŠTINE PELAGIĆEVO (foto)

Na svečanoj akademiji povodom 30 godina od osnivanja opštine Pelagićevo, JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina dobitnik je priznanja...