Gostujući u emisiji Oko u Oko portala Dešavanja u Bijeljini, lider Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić je pričao o kandidaturi za Gradonačelnika Bijeljine na narednim, ovogodišnjim lokalnim izborima.

„Pa to nije jednostavno, ja sam već davao izjave na to pitanje i ranije. Smatram da je to odluka koju ćemo tek donijeti na Izbornom štabu Republičke stranke Srpske, u razgovoru sa ljudima. Kada budemo razgovarali na tu temu, vidjećemo ko je najbolji kandidat. Nas interesuje, ne da budem ja kandidat, već da za kandidata za gradonačelnika izaberemo najboljeg čovjeka koji će biti posvećen 24 sata svom poslu, koji će imati pedigre, znanje i umijeće da sprovede u djelo politike i vizije kojima sve mi težimo i stremimo. Odlučićemo o tome. Za sada se ne bih izjašnjavao o svemu tome dok se ne konsultujem sa Republičkom strankom Srpske, Izvršnim štabom i Glavnim odborom“, istakao je Ristić.

Ukoliko ne bude kandidat za Gradonačelnika, Ristić će biti nosilac liste ispred RSS.

„Ja sam politički vrlo aktivan i u interesu Republičke stranke Srpske i Grada Bijeljine uradiću sve što je u moje moći, tako da ću vjerovatno ili biti kandidat za Gradonačelnika ili ću biti nosilac liste, ali jednostavno ću sve svoje kapacitete staviti u službu Republičke stranke Srpske“, rekao je Ristić.

Prošle godine, na pitanje kandidature, rekao je: Da li hoću da budem Gradonačalnik, to ne zavisi od mene. Zavisi od građana i dogovora u Koaliciji. Na pitanje, ukoliko ga neko kandidaju odgovorio je da će vjerojatno prihvati, ali da je to stvar dogovora u Koaliciji.

„Po Orvelu rekao bih da je politika vještina realno moguća, realno je moguće i da budem kandidat. Znači, svako sredstvo je legitimno ukoliko viziju koju ja, zajedno sa ljudima koje sam okupio oko sebe, ispunjavam i ako ostajemo na putu koji smo svi sami sebi zacrtali. Rekao sam, ne mogu da budem direktan i da kažem biću ili neću biti, ali, jednostavno, rezultat 12.700 glasova i povjerenje koje su mi dali građani Semberije i Bijeljine na izbornoj jedinici 6 mene obavezuje, to sam na početku razgovora već rekao i to jeste jedna velika odgovornost, ali od odgovornosti znate ja nikada nisam bježao, pa ne pada mi na pametni da počnem da bježim i sada. Ukoliko to bude izbor i ukoliko to bude najbolji izbor za Bijeljinu i za ovaj grad, u svakom slučaju razmisliću. Kao što rekao ne zavisi samo od mene zavisi od mnogo faktora“, objasnio je Ristić koji je dodao da se sada neće izjašnjavati koga će podržati ukoliko ne bude kandidat, jer neće da ga biraju po političkoj pripadnosti, nego onoga ko će biti najbolji za naš grad.

Kada je u pitanju izborni rezultat, očekivanja su mu da će RSS ponoviti odličan rezultat, s obzirom na potencijal i na to kako su prepoznati u gradu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име