MINISTAR BUDIMIR: Uz podršku Vlade Srpske očekujem još bolje rezultate

Datum:

Share post:

Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir izjavio je da u narednom periodu očekuje još bolje rezultate u oblasti visokog obrazovanja, s obzirom da je Vlada Srpske povećala budžet za tu oblast, te da je u toku niz aktivnosti koje se tiču poboljšanja studentskog standarda, ali i borbe protiv svih negativnih pojava.

“Visoko obrazovanje je dinamična oblast. Preduzimamo niz aktivnosti koje se, prije svega, odnose na poboljšanje studentskog standarda i podizanje kompetencija visokoškolskih ustanova, a istovremeno pokušavamo da se borimo protiv svih pojava koje nisu dobre u visokom obrazovanju”, rekao je Budimir novinarima u Bijeljini.

Budimir je istakao da je zadovoljan radom na suzbijanju određenih negativnih pojava na privatnim visokoškolskim ustanovama.

“U narednom periodu sigurno ćemo raditi na unapređenju procesa. Predstoji nam akreditacija, tako da se dinamika nastavlja”, istakao je Budimir.

Odgovarajući na pitanje novinara o situaciji na Fakultetu bezbjednosti u Banjaluci i izboru u zvanje dekana Predraga Ćeranića, Budimir je rekao da tu nema nikakvih nepravilnosti i da to ne treba da se politizuje.

“Osnovni demokratski princip je kako se bira dekan i na koji način možete da zamjenite dekana. Sve je ispoštovano što se tiče izbora Ćeranića u zvanje dekana. Nema tu ništa sporno. To je objašnjavao i rektor Univerziteta u Banjaluci”, rekao je Budimir.

On je ocijenio da je u pitanju bespotrebna politizacija jedne visokoškolske ustanove koja jako dobro radi.

“Fakultet bezbjednosti je upisao najveći broj studenata prošle godine i to je najbolji pokazatelj kako radi menadžment ove visokoškolske ustanove, odnosno to znači da svoj posao radi jako kvalitetno. Kao resorni ministar i nastavnik na Univerzitetu u Banjaluci, koliko znam, na tom fakultetu dobro rade svoj posao i nastavici i menadžment”, rekao je Ćeranić.

Budimir je, povodom Savindana, podsjetio da se na dva javna univerziteta od prošle godine svečanom akademijom obilježava Sveti Sava, što je, kako je ocijenio, jako važno.

“Sveti Sava je bio učitelj vrline, a na fakultetima i univerzitetima često puta stanuje i gordost. Ovaj primjer Božijeg čovjeka je radio ono što rade svetitelji u ovom svijetu – podjeća ljude na lik Hristov. Trebamo u ovom danu da se podsjetimo na to i da krenemo u misiju kako bi učitelj bio ono što je uvijek bio u svim drevnim civilizacijama, onaj koji nas, prije svega, uči vrijednostima”, rekao je Budimir.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

TO BIJELJINA na sajmu u BL: Ministar Šulić – podrška za Banju Dvorovi i Sembersku kuću

U Banjaluci je otvoren 4. Međunarodni sajam turizma na kome je samostalno uzela učešće i Turistička organizacija Grada...

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Predavanje na temu “Metode četkanja zuba”

Glavna sestra Službe preventivne, dječije i opšte stomatologije, Jelka Marković održala je zdravstvenim radnicima svih službi Doma zdravlja...

Uspješno završena akcija ”UZMI TAG, PROĐI BRŽE” – U sistemu više od 8.000 novih korisnika

Popust od 60 odsto na redovnu cijenu TAG-a izazvao veliko interesovanje građana, koji su od 25. decembra prošle...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Prvi mart nije praznik i dan za proslavu, već dan žalosti

Post Aleksandra Đurđevića predsjednika Skupštne Grada Bijeljina a povodom ubistva srpskog svata na današnji dam 1. marta 1992...