RISTIĆ, RSS: Podržavamo opoziv Gradonačelnika Bijeljine, lokalni SNSD da iskrenije sarađuje sa RSS i poštuje dogovore

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost Slavenka Ristića, lidera RSS prenosimo u cjelosti:

Republička stranka Srpske ima svoj stav i svoju politiku, koja je, prije svega, u službi građana. Mi ne trgujemo i ne ucjenjujemo nikoga. Jasno smo stavili do znanja već mnogo puta da će Republička stranka Srpske podržati opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića. Taj stav se nije promijenio i neće se promijeniti jer je to jednostavno u interesu našeg grada.

Takođe, naša koalicija sa najvećom partijom u Republici Srpskoj je neupitna. Mislim naravno na SNSD, čiji sam i sam poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Odluka da u ponedjeljak ne stavimo naš potpis na ponuđenih 10 principa djelovanja koalicije prouzrokovana je kontinuiranim nepoštovanjem koalicionih dogovora i Republičke stranke Srpske od strane lokalnog SNSD-a, odnosno njihovog rukovodstva. Rijetko se dešavalo da bilo kakav dogovor, pismeni ili usmeni, bude ispoštovan, zbog čega nismo vidjeli razloge da potpisujemo bilo kakve nove dokumente ili principe. Uostalom, mi u Republičkoj stranci Srpske od osnivanja djelujemo po tim principima i naša vrijednost mjeri se po našim djelima, a ne po bilo kakvim potpisima.

Ističem da je stav Republičke stranke Srpske i dalje opredjeljenje za politiku Milorada Dodika i republičkog SNSD-a i to smo u prošlosti više puta dokazali.

Takođe, želim da poručim lokalnom rukovodstvu SNSD-a da bi trebalo da iskrenije sarađuju sa Republičkom strankom Srpske i da se drže svih dogovora, pogotovo onih koji se tiču našeg grada.

Republička stranka Srpske je za razvoj i saradnju i iskren je partner SNSD-u, kao i ja lično. U ime Republičke stranke Srpske obećavamo podršku opozivu u nadi da ćemo zajedno izabrati najboljeg kandidata za novog gradonačelnika.

Lokalnom rukovodstvu SNSD-a u svoje lično ime izražavam zahvalnost na podršci na prethodnim opštim izborima. Takođe, obećavam da će imati istu takvu podršku od mene lično kad su oni u pitanju.”

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Počinje sa radom “Škola za trudnice”

Škola za trudnice u okviru Ambulante za specijalističke konsultacije iz ginekologije, kreće početkom aprila, a sve zainteresovane trudnice...

ŠKOLA NOVINARSTVA SEMBERSKIH NOVINA: Komisija bira najbolje radove

„Semberske novine“, u saradnji sa Aktivom direktora regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik, nastavljaju Ljetnju školu novinarstva „Semberskih novina“,...

Nacrt izbornog zakona Srpske izglasan u Narodnoj skupštini (foto)

Dva i po sata iza ponoći, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izglasali su Nacrt izbornog zakona Republike Srpske...

Katolici i protestanti obilježavaju Veliki petak

Katolici, protestanti, anglikanci i brojne manje crkve, Uskrs će praznovati 31. marta. Danas obilježavaju Veliki petak, dan raspeća...