„Republika Srpska će uništiti samu sebe“ – Reakcije iz ambasade SAD na odluku DODIKA da ODLIKUJE Vladimira PUTINA (foto)

Datum:

Share post:

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini reagovala je na odluku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da odlikuje Vladimira Putina.

"Republika Srpska će uništiti samu sebe" Reakcije iz ambasade SAD na odluku Dodika da odlikuje Vladimira Putina (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dodik je Putina odlikovao Ordenom Republike Srpske na ogrlici jer je “zaslužan za razvijanje i učvršćivanje saradnje i političkih i prijateljskih odnosa RS i Rusije”.

– Odluka Milorada Dodika da odlikuje Vladimira Putina, čovjeka koji je pokrenuo ničim izazvanu invaziju na Ukrajinu koja je rezultovala smrću hiljada civila i masovnim razaranjem infrastrukture, je za osudu. To je odbacivanje vrijednosti evroatlantske zajednice i međunarodnog poretka utemeljenog na pravilima – poručili su iz američke Ambasade.

 

Iz Ambasade SAD su istakli kako je nezakonita odluka Dodika o obilježavanju neustavnog dana RS. Njime se krši odluka Ustavnog suda BiH o neustavnosti komemoracije. Aneks 3 Dejtonskog ustava je jasan: Republika Srpska se mora u potpunosti pridržavati odluka institucija Bosne i Hercegovine, uključujući konačnu i obvezujuću presudu Ustavnog suda BiH, sviđale se one vlastima RS ili ne.

Jučer ponovljeni pozivi na nezavisnost RS, uz navodne pravne tvrdnje o njezinim nadležnostima i pokušajima potkopavanja države Bosne i Hercegovine, guraju zemlju opasnim putem. Republika Srpska će samo uništiti sebe i one oko sebe vodeći samostalnu politiku – saopšteno je iz Ambasade SAD, prenosi Dnevni avaz.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com/avaz.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...