„Republika Srpska će uništiti samu sebe“ – Reakcije iz ambasade SAD na odluku DODIKA da ODLIKUJE Vladimira PUTINA (foto)

Datum:

Share post:

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini reagovala je na odluku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da odlikuje Vladimira Putina.

"Republika Srpska će uništiti samu sebe" Reakcije iz ambasade SAD na odluku Dodika da odlikuje Vladimira Putina (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dodik je Putina odlikovao Ordenom Republike Srpske na ogrlici jer je “zaslužan za razvijanje i učvršćivanje saradnje i političkih i prijateljskih odnosa RS i Rusije”.

– Odluka Milorada Dodika da odlikuje Vladimira Putina, čovjeka koji je pokrenuo ničim izazvanu invaziju na Ukrajinu koja je rezultovala smrću hiljada civila i masovnim razaranjem infrastrukture, je za osudu. To je odbacivanje vrijednosti evroatlantske zajednice i međunarodnog poretka utemeljenog na pravilima – poručili su iz američke Ambasade.

 

Iz Ambasade SAD su istakli kako je nezakonita odluka Dodika o obilježavanju neustavnog dana RS. Njime se krši odluka Ustavnog suda BiH o neustavnosti komemoracije. Aneks 3 Dejtonskog ustava je jasan: Republika Srpska se mora u potpunosti pridržavati odluka institucija Bosne i Hercegovine, uključujući konačnu i obvezujuću presudu Ustavnog suda BiH, sviđale se one vlastima RS ili ne.

Jučer ponovljeni pozivi na nezavisnost RS, uz navodne pravne tvrdnje o njezinim nadležnostima i pokušajima potkopavanja države Bosne i Hercegovine, guraju zemlju opasnim putem. Republika Srpska će samo uništiti sebe i one oko sebe vodeći samostalnu politiku – saopšteno je iz Ambasade SAD, prenosi Dnevni avaz.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com/avaz.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja: Jović potpisao protokol o saradnji u fitosanitarnoj oblasti sa Crnom Gorom

Direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja  Predrag Jović i direktor Uprave za sigurnost hrane, veterinu i fitosanitarne...

U Savjet ministara stigao HDZ-ov prijedlog: Еvo šta predlažu za izbor hrvatskog člana Predsjedništva

HDZ-ov dokument sa prijedlogom izmjena Izbornog zakona BiH upućen je Savjetu ministara, a u njemu je naveden i...

PU BIJELJINA: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, juče i danas, učestvovali...

PU BIJELJINA: U februaru ove godine 10% manje kriminaliteta u odnosu na februar prošle godine

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina u februaru je krivičnim djelom privrednog kriminaliteta pričinjena šteta od...