DODIK odgovorio američkoj ambasadi: “SRPSKA ĆE I DALJE SLAVITI 9. JANUAR” (foto)

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da niko ne može dovesti u pitanje 9. januar, za koji je narod na referendumu rekao da je Dan Republike i taj referendum ne može poništiti nijedna ambasada.

Dodik je rekao da u pres-centrima Ambasade SAD sjede Bošnjaci.

„Republika Srpska će uništiti samu sebe“ – Reakcije iz ambasade SAD na odluku DODIKA da ODLIKUJE Vladimira PUTINA (foto)

– I ja ću dati svoje saopštenje kada Sjedinjene Američke Države budu obilježavale 4. juli. Ne znam šta je njihov problem. Ne znam šta hoće od nas. Da se odreknemo istorije? Na kraju krajeva, narod je na referendumu rekao da je to Dan Republike, a taj referendum ne može da poništi nijedna ambasada. Kako mogu da propuste 1. mart koji Srbi ne obilježavaju? Dosta više toga, ali možda da se opet vratim na početak, pišite šta hoćete, mi ćemo i dalje obilježavati Dan Republike Srpske 9. januara – poručio je Dodik.

TESTNA REKLAMA
Istočno Sarajevo svečani defile dan republike
FOTO: BOSNAINFO

On je naglasio da Republika Srpska nije trn u oku nekome, nego poriv za slobodom i da će ona opstati, bez obzira na ono što pričaju kritičari.

Dodik je rekao da su pojedini političari u Sarajevu pokušali da mijenjaju Srbe, da mijenjaju datum i slično, ali da je nesumnjivo da je Republika Srpska formirana devetog januara.

– Kritičarima nije problem ni deveti januar, koliko im je problem godina. Moramo da promijenimo narativ. Neka oni ostaju u svojim kritikama, a mi ćemo obilježavati svoja dostignuća. Republika Srpska investira značajan novac u mnoge gradove. Sve je ovo naš narod ostvario i naša država Republika Srpska. Niko ne može dovesti u pitanje deveti januar. Lakše im je da se naviknu i da ponište tu odluku suda. To je Dan Republike svidjelo se to kome ili ne – naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske istakao je da je ponosan na to što su defile i proslava Dana Republike održani u Istočnom Sarajevu i da će Srbi proslavljati 9. januar ma šta ko pričao.

– Ovaj defile je bio prilika da se pokaže okupljenost oko Republike Srpske. Ponosan sam što je to ovdje održano. Mislim da ćemo svake druge godine defile držati u Banjaluci. Okupio se značajan broj ljudi. Vidio sam neke ljude koji su došli iz Banjaluke, Gradiške, Prijedora. Integralna ideja Srpske je živa i važna – naglasio je Dodik.

Republika Srpska danas proslavlja Dan Republike i 31 godinu postojanja.

Deveti januar slavi se kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Borba za Petrovića u Bijeljini biće BORBA ZA OPSTANAK OPOZICIJE

Zbijanje redova oko gradonačelnika Bijeljine: Borba za Petrovića biće BORBA ZA OPSTANAK OPOZICIJE Skupštinska većina u Bijeljini, predvođena SNSD,...

VUČIĆ: Srbija mora da ide u pregovore o KiM inače će da bude zgažena

Srbija mora da ide u pregovore i razgovore o Kosovu i Metohiji inače će da bude zgažena, upozorio...

Gradonačelnik Bijeljine demantuje navode posljednjih pisanja i preformulacije revizorskih izvještaja

Povodom dijelova Izvještaja interne revizije o reviziji izvršenja budžeta Grada Bijeljina u 2022. godini a koji su se...

Mara Kojadinović je jedna od najuspešnijih žena u Nemačkoj, a rodom je iz naših krajeva! (foto)

RAD, DISCIPLINA I EDUKACIJA VAS UVEK DOVEDU NA TRON! Mara Kojadinović je jedna od najuspešnijih žena u Nemačkoj,...