BIJELJINA: Regionalno takmičenje iz Srpskog jezika i jezičke kulture za učenike sedmih razreda

Datum:

Share post:

Regionalno takmičenje za učenike sedmog razreda osnovne škole iz srpskog jezika i jezičke kulture održano je u subotu, 22. aprila. Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ iz Velike Obarske kod Bijeljine, bila je domaćin takmičenja i ugostila je deset osnovnih škola.

Učešće na takmičenju su uzele škole sa prostora regije Bijeljina, Ugljevik i Lopare. Po prvi put učešće na takmičenju su uzeli i učenici iz Brčkog.

Učešće na ovom takmičenju je bilo od posebnog značaja za sve đake i njihove nastavnike, jer je svako težio da ostvari što bolji rezultat i time se plasira na Republički nivo takmičenja.

Na otvaranju, sve prisutne nastavnike u pratnji direktora Zorana Jovanovića i pedagoga Valentine Ivanić, pozdravila je Danica Mojić, inspektor-prosvjetni savjetnik za predškolsko vaspitanje, a učenicima objasnila proceduru takmičenja i poželjela sreću u radu.

Prvo mjesto je pripalo Loli Ilić, učenici JU OŠ „Sveti Sava” Bijeljina, drugo mjesto učenici JU OŠ „Knez Ivo od Semberije” Bijeljina, Ani Stanišić, dok je trećeplasirani Milenko Bojić, učenik JU OŠ „Aleksa Šantić” Ugljevik.

Direktor škole je zajedno sa inspektorom uručio diplome za prva tri mjesta, kao i pohvale njihovim nastavnicama za trud i zalaganje u radu. Za učenike od 4. do 6. mjesta uručene su pohvale za učešće na takmičenju.

OŠ domaćin je dobila zahvalnicu Republičkog pedagoškog zavoda za uspješno sprovođenje regionalnog takmičenja.

„Čast i zadovoljstvo nam je što smo bili domaćini regionalnog takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture. Prvoplasiranoj učenici želimo mnogo uspjeha na Republičkom nivou takmičenja, a ostalim učenicima i njihovim nastavnicima sreću u daljem radu“, poručili su iz škole.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Fudbaleru Zvijezde 09 Salimanu Kayodeu ponude na stolu iz zemlje i inostranstva (foto)

Fudbaleru Zvijezde 09 Salimanu Kayodeu ponude na stolu iz zemlje i inostranstva Fudbaleri Zvijezde 09 juče su zabilježili veoma...

MILIČEVIĆ: Na putu smo da obezbijedimo da na izbore izađemo kao Srpska demokratska stranka

Saopštenje za javnost SDS RS prenosimo u  cjelosti: SDS je na putu rješavanja i tehničkih problema vezanih za izlazak...

CACANOVIĆ: Čestitam OK ’’Radnik’’ Bijeljina – političari da se više ne reklamiraju preko sporta

Odbojkaši Radnika iz Bijeljine su odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a sportski uspjeh im je preko svog...

DODIK: Rezolucija o Srebrenici, ako bude usvojena, definitivno će sahraniti BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da rezolucija o Srebrenici, ako bude usvojena u Generalnoj skupštini UN,...