Redovna isplata prava iz sistema dječije zaštite počela je danas

Datum:

Share post:

Redovna  isplata  prava   na   dodatak  na  djecu,  prava na  materinski  dodatak,  prava   na   pomoć   za   opremu   novorođenčeta,   prava  na pronatalitetnu   naknadu  za  trećerođeno  i  četvrtorođeno  dijete  i  prava  na  naknadu roditelju – njegovatelju   ili   njegovatelju za mjesec  februar 2024. godine  počela je danas, 6. marta 2024. godine (srijeda).

Februarska isplata dodatka na djecu obuhvata 19.030 djece, odnosno 11.114 korisnika/roditelja, za prvo, drugo, treće i četvrto dijete, kao i za djecu vulnerabilnih kategorija. Za isplatu ovog prava obezbijeđeno je ukupno 2.798.929,88 KM.

Materinskim dodatkom za mjesec februar obuhvaćeno je ukupno 3.980 majki/porodilja, a za isplatu ovog prava izdvojeno je 1.612.337,00 KM.

Danas je počela i isplata prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete. Pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete ostvarila je 141 majka/porodilja, odnosno 107 trećerođene i 43 četvrtorođene djece.

Za isplatu ovog prava izdvojeno je 83.550,00 KM.

Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojeno je 324.000,00 KM za 635 porodilja/majki, odnosno 648 djece/novorođenčadi.

Isplatom za mjesec februar za pravo na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju izdvojeno je ukupno 328.736,00 KM za 505 roditelja/njegovatelja.

Obavještavaju se korisnici da se za ostvarivanje i preispitivanje uslova za ostvarivanje/nastavak korišćenja prava mogu obratiti poslovnicama JU Javnog fonda za dječiju zaštitu, u mjestima u kojima imaju prebivalište.     

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Iran, uprkos napadu Izraela, na pragu da NAPRAVI NUKLEARNU BOMBU

Međusobni napadi Izraela i Irana još jednom su bacili svjetlo na činjenicu da ovaj sukob može da se...

Dragan Bojanić na čelu UFSI OFS Bijeljina

Dragan Bojanić je i zvanično potvrđen za predsjednika Udruženja fudbalskih sudija i instruktora OFS Bijeljina. Njega su delegati izglasali...

Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku Narodni front ozvaničio je početak kampanje "Program za Banjaluku". Nakon sjednice Gradskog...

Održan zajednički sastanak Izvršnih odbora SDA Bijeljina i Janja (foto)

U Janji kod Bijeljine je juče (petak, 19. april 2024.) održan prvi zajednički sastanak Izvršnih odbora Stranke demokratske...