RADULOVIĆ, MODRIČA: Potpisani ugovori sa predstavnicima poslovnih subjekata za dodjelu novčanih sredstava (foto)

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Jovica Radulović, potpisao je danas, 29. februara ugovore sa predstavnicima poslovnih subjekata sa područja opštine Modriča prijavljenim za dodjelu novčanih podsticaja, za podršku za novoosnovana privredna društva i preduzetnike.

Javni poziv je objavljen u decembru mjesecu prošle godine, a ukupna sredstva koja se dodjeljivala ovim Javnim pozivom su iznosila 60.000,00 KM, a obezbijeđena su iz budžeta Opštine Modriča. Ukupno su pristigle 22 prijave, a sve su ispunjavale opšte uslove navedene u javnom pozivu, nakon čega je Komisija sa ocjenu i rangiranje bodovala iste, te sačinila rang listu. Šest prijava nije osvojilo minimalan broj bodova koji je bio potreban da bi se investicija podržala, tako da je ugovore potpisalo 16 privrednih subjekata i preduzetnika u ukupnom iznosu od 52.000,00 KM.

Ovo je treći Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. U prethodna dva, 2021. i 2022. podržano je ukupno 35 aplikanata, u iznosu od 206.027 KM.

„Sredstva za podršku su obezbijeđena iz vlastitog budžeta opštine Modriča. Ove godine smo opdlučili podržati samostalne preduzetnike koji prvi put pokreću djelatnost. Veliki broj prijava raduje, jer privredna inicijativa samostalnih preduzetnika na području opštine Modriča ne samo da nije zamrla, nego je veoma aktivna. Nastavićemo sa ovom praksom, jer na ovaj način nastojimo da dio budžeta vratimo u privrednu aktivnost. Uvjeren sam da će ovi ljudi ozbiljno raditi svoj posao, a posebna važnost je i veliki broj novozaposlenih“, istakao je načelnik.

„Mi se bavimo prvenstveno preradom voća i povrća. Planiramo da vršimo otkup kako sa opštine Modriča, a ako se biznis bude proširivao možda i sa regije i cijele Republike Srpske. Sredstva će nam veoma značiti zbog ulaganja u infrastrukturu, jer nam je to neophodno kako bi ostvarili komunikaciju između proizvodnih objekata i na taj način olakšali proizvodnju“, rekao je Aleksandar Tešić, direktor OPZ „Zavičaj“.

„Radi se o generaciji đaka i djece koji su iznad „Z“ generacije, koja se zove Alfa generacija. U pitanju je informatička edukacija djece od šest do 16 godina. Približavamo djeci logičko i programersko razmišljanje, da ga lakše razumiju i primjenjuju u daljem školovanju. Dodijeljena sredstva će nam omogućiti nabavku dodatne opreme“, rekla je Sanja Simić, „Alfa generacija“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Jahorina povela protiv bijeljinske Budućnosti u finalnoj seriji za šampiona Srpske

Jahorina ima prednost u finalu: Iskoristili domaći teren za vođstvo 1:0 Pobjedom košarkaša Jahorine počela je finalna serija šampionata...

Partizan će razmisliti da li će igrati polufinale Kupa Srbije ( foto)

Novi skandal: Partizan neće da igra Kup utakmicu FK Partizan oglasio se saopštenjem posle 173. večitog derbija. "Sramni sudija, koji...

Amerika izglasala pomoć Ukrajini, oglasio se Zelenski

Amerika izglasala pomoć Ukrajini, oglasio se Zelenski Foto: Tanjug/AP/Ilustracija | Amerika izglasala pomoć Ukrajini, oglasio se Zelenski Predstavnički dom Kongresa SAD...

Obilježavanje “BITKE ZA BANJ BRDO i pogibije 33 borca 2. Majevičke brigade“

U Bijeljini se sutra (nedjelja, 21. april 2024.) tradicionalno obilježava ''BITKA ZA BANJ BRDO – Pogibija 33 borca...