MINISTAR NEŠIĆ: 1.mart nije Dan nezavisnosti, to je dan početka velike i strašne tragedije

Datum:

Share post:

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić je izjavio da 1. mart nije nikakav Dan nezavisnosti, nego je to dan početka velike i strašne tragedije do koje je doveo nerazum tadašnjeg rukovodstva bošnjačkog naroda.

Sva tragičnost BiH možda se najbolje ogleda u činjenici  da   jedan njen dio ne slavi dan kada je uspostavljen mir, ali slavi dan kada je počeo rat.

“Ne znam da li se slavi ubistvo Nikole Gardovića i ranjavanje sveštenika Radenka Mirovića ili laž o uspješnosti referenduma. Šta god da je – strašno je. Tog dana počelo je etničko čišćenje sarajevskih Srba“, poručio je Nešić.

Današnji dan, dodaje on, opomena je koliko je loše ignorisati volju drugih naroda u BiH, kao što se to desilo na tadašnjem referendumu.

“Po Gebelsovoj matrici da 100 puta ponovljena laž postaje istina, svake godine nas ponovo uvjeravaju kako je referendum uspio i da je BiH postala nezavisna. Referendum na kojem nisu učestvovali Srbi nije uspio ni po tadašnjem zakonu jer je na njega moralo izaći dvije trećine stanovništva i zbog toga nikada nije ni verifikovan u skupštini tadašnje RBiH. Umjesto uvažavanja činjenica desilo se potpuno brisanje volje jednog konstitutivnog naroda koje je kulminiralo ubistvom na Baš-čaršiji. To ubistvo je bilo opomena svim Srbima kakva ih sudbina čeka u takvoj RBiH“, ističe Nešić.

On napominje da nema ništa protiv da svako slavi šta hoće, a to što slave svoju sramotu – govori o onima koji slave.

“Apsurdno je da upravo oni kojima su usta puna nezavisnosti BiH nose najveću zaslugu što ona ni danas nije nezavisna nego je kolonija. Druga kontradiktornost je potpuna kolizija ovog dana sa tzv. Danom državnosti – 25. novembrom. Po njima, RBiH je skoro 50 godina bila zavisna država. Uostalom, ako tvrde da je RBiH u ZAVNOBIH-u  postala država u okrilju SFRJ, zašto se onda ljute kada kažemo da je Republika Srpska država? Današnja BiH ima neuporedivo mnogo više konfederalnih elemenata od tadašnje SFRJ“, zaključio je Nešić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE za 15. april: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Danas, zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju...

VRIJEME DANAS sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

Tokom većeg dijela dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, vrlo toplo i vjetrovitije. Kasnije tokom podneva i...

Bijeljinski gimnazijalci u akciji “April – mjesec čistoće“ u organizaciji Gradske upravi i PED “Majevica“ (foto)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović se zahvalio profesorima i učenicima Medicinske i poljoprivredne škole, Gimnazije “Filip Višnjić” i Ekonomske...

Bijeljinski Radnik “OVJERIO TITULU“ i Premijer ligu BiH

Lider prvoligaškog karavana Republike Srpske Radnik je u posljednjoj utakmici 25. kola večeras na Gradskom stadionu u Bijeljini...