RADOVAN JOVIĆ ’’KAJAC“: Još jedan iz plejade dvorovljana koji je fudbalski vijek proveo u “Proleteru“ (foto)

Datum:

Share post:

Zato i jeste ušao u istoriju

RADOVAN JOVIĆ ’’KAJAC” još jedan iz plejade dvorovljana koji su sav svoj fudbalski vijek proveli u ”Proleteru“ iako su imali ponuda i drugih klubova. Zato i jesu ušli u istoriju.

Radovan Jović, koga svi poznajemo i zovemo Kajac, ponikao je u mlađim kategorijama kluba kod trenera Tomić Steve, Perić Stanke i Savić Slobodana i pripada onoj generaciji pionira koja je 1975. godine osvojila prvenstvo SR BiH pobjedivši u finalu renomirani FK “Čelik“ iz Zenice. 

Nastavio je sa radom i treninzima i posle toga da bi za seniorski tim debitovao iste godine (1975) u prvenstvenoj utakmici Zonske lige BiH ”Sjever“ koju smo igrali u Šamcu sa FK “Borac“.

Trener je bio Boca Popović a Kajac je u igru ušao umjesto Veselina Neškovića. Od tada pa sve do 1990. godine je uspješno nastupao za seniore a veći dio karijere je bio i kapiten ekipe.

Preko 500 zvaničnih utakmica za ”Proleter’’

Odigrao je preko 500 zvaničnih utakmica za ’’Proleter“ a poseban kriozitet je to da je u čitavoj karijeri dobio dva ili tri žuta kartona.

Zanimljivo je i to da je tokom karijere postigao samo jedan pogodak i to  protiv FK “Semberija“ iz Popova 1982. godine. Bio je poštovan od suigrača i uprave kluba i nezamjenjiva karika ”centarhalfa“ (po sadašnjem štopera) u ekipi.

 KAJCA poštovali i protivnički timovi i igrači

Bio je priznati majstor u fabrici ”Zenit“ u Bijeljini odakle je  svojim autoritetom dovodio u klub provjerene i istaknute fudbalere iz drugih klubova koji su u njega imali neizmjerno povjerenje.

I danas,kada neko od nas putuje po svijetu i sretne se sa bivšim igračima, obavezno svi pitaju za Kajca. Poštovali su ga i protivnički timovi i igrači.

Svoju poslednju zvaničnu utakmicu u FK “Proleter“ Dvorovi je odigrao 1990. godine u Regionalnoj ligi BiH ”Sjever“ kada smo u Dvorovima igrali protiv FK “Jedinstvo“ iz Kalesije.

Za zasluge u stvaranju istorije kluba, od 1999. godine je nosilac „SREBRNE PLAKETE FK “PROLETER “DVOROVI“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Počinje sa radom “Škola za trudnice”

Škola za trudnice u okviru Ambulante za specijalističke konsultacije iz ginekologije, kreće početkom aprila, a sve zainteresovane trudnice...

ŠKOLA NOVINARSTVA SEMBERSKIH NOVINA: Komisija bira najbolje radove

„Semberske novine“, u saradnji sa Aktivom direktora regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik, nastavljaju Ljetnju školu novinarstva „Semberskih novina“,...

Nacrt izbornog zakona Srpske izglasan u Narodnoj skupštini (foto)

Dva i po sata iza ponoći, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izglasali su Nacrt izbornog zakona Republike Srpske...

Katolici i protestanti obilježavaju Veliki petak

Katolici, protestanti, anglikanci i brojne manje crkve, Uskrs će praznovati 31. marta. Danas obilježavaju Veliki petak, dan raspeća...