Radnici Gradske uprave u Banjaluci PODNOSE KRIVIČNU PRIJAVU protiv Stanivukovića

Datum:

Share post:

Radnici Gradske uprave podnose krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića koji, kako kažu, nije ispunio Odluke nadležnih organa da na posao vrati nezakonito otpuštenog Vladimira Pudara, kao i druge radnike nezakonito premještene sa njihovih radnih mjesta.

Povodom toga, Sindikat uprave Republike Srpske organizovao je ispred Gradske uprave Banjaluka konferenciju za medije.

Predsjednik Sindikata uprave Božo Marić je rekao da su se u prethodnom periodu u nekoliko navrata okupljali ispred Gradske uprave, te ističe da Stanivuković sprovodi inkvizicijske postupke.

Vladimira Pudara je ostavio bezakonito bez posla, uprkos Žalbenoj komisiji. Podnosimo krivičnu prijavu i na nezakonito premještanje Neđeljka Radulovića i Jovice Vukelića – rekao je Marić.

Dodao je da Stanivuković nije postupio po odluci Odbora za žalbe i zbog toga, kako ističe, podnose nove krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja.

On uzima sudbinu u svoje ruke i ljudi se ostavljaju bez posla, a ne provodeći disciplinske postupke ili neke druge mjere i radnje koje bi utvdile odgovornost radnika – rekao je Marić.

Radnik Vladimir Pudar kaže da je na nezakonit način dobio otkaz i da Stanivuković neće da sprovede rješenje inspekcije, gdje se nalaže da se treba vratiti na posao.

-Ne prihvata odluke inspekcije, Komisije za žalbe, a ni preporuke Ombudsmana za ljudska prava koja preporučuje da se vratim na radno mjesto u roku od 30 dana, a to je bilo još 7. februara – rekao je Pudar i dodao da će, ako ne bude vraćen na posao do ponedjeljka, svaki dan sjediti ispred Gradske uprave.

Problema ima i Neđeljko Raduković, koji je  u januaru ove godine dobio premještaj.

-Dobio sam rješenje da sam nezakonito premješten, a na infantilan način me pokušava sakriti u “ladici”, odnosno neće da pogleda rješenja po kojim bi me trebao vratiti na staro radno mjesto. Osnovana krivična prijava se podnosi protiv gradonačelnika i jedno ili više NN lica koji postupaju po njegovom zahtjevu, zbog ovih nezakonitih radnji. Udariti na radnike nije mu baš pametno– istakao je Radulović.

Vatrogasac Jovica Vukelić premješten je na radno mjesto u parking službu.

Dobio sam mobingovano rješenje na tri mjeseca da se prebacujem na novo radno mjesto, bez obzira što je zatvoreno više od 600 parking mjesta u gradu. Rečeno je da se žalimo Odboru za žalbe, što i jesmo, ali rješenje stoji u ladici. Ovo što se trenutno rade nije čuveno – rekao je Vukelić.

 Na novo radno mjesto je, kako kaže, premješeten krajem januara  i 26. aprila mu ističe i to rješenje.

Imam manju platu 400 KM manju, a izdržavam sam porodicu i dvoje djece – poručuje Vukelić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Njemačka osveta Srbima

POVEZANE VIJESTI

Njemačka osveta Srbima

21. juna 1940. godine u Kompjenjskoj šumi, najviši državni vrh Trećeg rajha predvođen Adolfom Hitlerom lično, sastaje se...

BIJELJINA: Zvijezda 09 u finalu Kupa “dr Milan Jelić“

Zvijezda 09 je u Foči ovjerila plasman u finale Kupa "dr Milan Jelić" gdje ih čeka dobojska Sloga,...

VIŠKOVIĆ: Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije

Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije u kojoj živimo, rekao...

MILIČEVIĆ: Usvajanje Rezolucije otvara nove jazove u BiH

Predsjednik SDS-a Milan Miličević ocijenio da glasanje u UN pokazuje da većina planete ipak misli svojom glavom i...