RADIŠA D.O.O BIJELJINA zadržao svih 20 zaposlenih i isplatio im plate

Datum:

Share post:

Iako je poslovanje kompanije Radiša d. o. o. Bijeljina, koja se bavi izvođenjem radova u oblasti niskogradnje, opalo za 50 posto zbog pandemije koronavirusa, zadržali su svih 20 zaposlenih i isplatili im lične dohotke.
 

I pored otežanih okolnosti u kojima rade, prema riječima Radiše Lukića, direktora kompanije Radiša d. o. o. Bijeljina, izdvojili su 5.000 KM kao pomoć Domu zdravlja u Bijeljini za nabavku neophodne medicinske opreme u borbi protiv koronavirusa.

„Najmanje što smo mogli da uradimo u ovakvoj situaciji jeste da ponudimo svoju pomoć Domu zdravlja u Bijeljini i ako bude bilo potrebno, stojimo im na raspolaganju", izjavio je Lukić za Poslovne novine.

Asfaltiranje parkinga Centra za socijalni rad

Zbog pandemije koronavirusa već skoro mjesec dana rade smanjenim kapacitetom, zato što su poslom usko vezani za osnovne djelatnosti, kojima rad nije dozvoljen u ovoj situaciji.

„Najbitnije nam je bilo da zadržimo svih 20 zaposlenih i da kompanija nastavi da radi. Bili smo spremni da, čak i ako firma stane s poslom, preuzmemo na sebe teret isplate ličnih dohodaka najmanje još dva, tri mjeseca bez otpuštanja radnika. Svjesni smo da u ovoj godini nećemo dostići prošlogodišnji promet, niti imati većih kapitalnih projekata, jer su budžeti gradskih i republičkih vlasti smanjeni. Ali, bitno nam je da firma preživi i da makar poslujemo na pozitivnoj nuli", istaknuo je Lukić.

Radiša Lukić

Od važnijih projekata koji su nedavno završili, Lukić ističe asfaltiranje parkinga oko Centra za socijalni rad u Bijeljini, koji je iz bolnice preseljen u novoizgrađenu zgradu.

„Mogu reći da je to bio veći poduhvat, koji smo radili po hitnom postupku i uspjeli završiti na vrijeme s obzirom na uslove. Takođe, radimo uređenje pješačkih staza, postavljanje ivičnjaka, održavamo lokalne kategorisane puteve, vertikalnu saobraćajnu signalizaciju i vodovodnu mrežu", tvrdi Lukić.

Nova mašina za recikliranje asfalta

Kompanija Radiša d. o. o. Bijeljina počela je sa radom 2000. godine, a njena osnovna djelatnost je bila izvođenje radova u niskogradnji. Proizvodnjom asfalta reciklažnim putem počeli su se baviti od 2008. godine.

„Recikliramo stari asfalt i dobijamo novu asfaltnu masu, koja je po kvalitetu identična kao asfalt iz asfaltnih baza, s tim da na ovaj način mnogo manje zagađujemo okolinu. Početkom ove godine investirali smo 160.000 KM u nabavku nove mašinu za recikliranje asfalta, pa se čitav posao asfaltiranja odvija mnogo brže", naglasio je Lukić.

Kontinuiran poslovni rast i velika posvećenost poslu, glavna je odlika ove kompanije. Kako navodi dalje Lukić, od konkurencije se razlikuju po tome što poslove ne biraju i ozbiljno pristupaju svakom projektu.

„Sve svoje obaveze ispunjavamo na vrijeme. Nismo nikada kasnili sa isplatama plata radnicima, ni obavezama prema državi, niti sa izmirenjem kreditnih zaduženja. Nastojaćemo da ovaj trend rasta nastavimo i u narednom periodu ", rekao je Lukić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: poslovnenovine.ba

 

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Treći Međunarodni kongres HISPA u Bijeljini od 15. do 17. marta (foto, video)

Danas je u bijeljinskoj Bolnici „Sveti Vračevi“ održana konferencija za medije na kojoj je najavljen treći Međunarodni kongres...

POČINJE RASPLET U PDP Danas sjednica stranačkog Predsjedništva, Stanivuković oči u oči sa Crnatkom i Grmušom

Sjednica Predsjedništva PDP biće održana danas u 14 časova, u sjedištu stranke u Banjaluci. To je prva sjednica nekog...

Savić i Ristić predali NSRS peticiju građana Lopara protiv otvaranja rudnika litijuma (VIDEO)

Rado Savić, načelnik opštine Lopare, predao je danas na protokol NSRS građansku inicijativu, odnosno peticiju kojom se 3711...

Izbor sportiste Grada Bijeljina za 2023. godinu

U organizaciji ,,Semberskih novina’’, a pod pokroviteljstvom Grada Bijeljina, po 47. put biće organizovana tradicionalna manifestacija „Izbor sportiste...