RADE HADŽI-STEVIĆ iz Bijeljine imenovan za “STALNOG EDUKATORA“ Centra za edukaciju sudija i javnih tužilaca (foto)

Datum:

Share post:

Javna ustanova Centar za edukaciju sudija i Javnih tužilaca u Republici Srpskoj, prihvatila je prijavu Radeta Hadži-Stevića, direktora JP “Gradska toplana” Bijeljina na Javni poziv za izbor i imenovanje edukatora u Centru za edukaciju sudija i Javnih tužilaca.

“Povodom vaše prijave na Javni konkurs za izbor i imenovanje edukatora Centra za edukaciju sudija i javnih tužilaca u Republici Srpskoj (CEST RS), obavještavamo Vas da je Visoki sudski i tužilački savjet BiH na sjednici održanoj dana 12. i 13. aprila 2023. godine donio Odluku kojom daje konačnu saglasnost na Listu edukatora CEST RS, koju je usvojio Upravni odbor svojom odlukom od 16. februara 2023. godine, a na kojoj se i Vi nalazite kao imenovani stalni edukator iz oblasti privrednog prava.

Listu stalnih edukatora CEST RS, imenovanih po pojedinim pravnim oblastima, možete naći na web stranici CEST RS: www.rs.cest.gov.ba “.

Centar za edukaciju sudija i tuzilaca Republike Srpske je osnovan 2003.godine. Djeluje kao samostalna javna ustanova i obavlja poslove edukacije sudija i tuzilaca u RS, u pogledu stručnog usavršavanja i početne obuke za stručne saradnike, pri čemu sarađuje sa pravosudnim institucijama BiH, fakultetima te drugim domaćim i stranim organizacijama.

Cilj edukativnih aktivnosti u Centru je stalno usavršavanje nosilaca pravosudnih funkcija te unaprijeđenje profesionalnosti u pravosudnom sistemu. Ciljevi su postavljeni za dostizanje standarda koje će omogućiti BH pravosuđu da se uspješno nosi sa izazovima neposredne primjene prava EU i promjenama nacionalnog zakonodavstva u kontekstu sudske prakse Evropskog suda za ljudska prava.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Završen 7. festival srednjoškolskih predstava „Udahni kulturu“

Sinoć je u Centru za kulturu "Semberija" završen 7. Festival srednjoškolskih predstava "Udahni kulturu" predstavom "Urnebesna tragedija" u...

MLADEN PETROVIĆ: Narodni Gradonačelnik, koji troši narodni novac, na način na koji ON hoće!

Mladen Petrović, odbornik u SG Bijeljina se obratio javnosi putem svog zvaničnog FB naloga a post prenosimo u...

U prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina održano Gradsko takmičenje

Gradsko takmičenje iz pružanja prve pomoći održano je 24. aprila u prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta u Bijeljini. U...

ŠAMAC: Puna podrška građana MZ Batkuša načelniku Milićeviću (foto)

Načelnik Opštine Šamac Đorđe Milićević boravio je u šamačkoj MZ Batkuša te je sa sugrađanima sumirao rezultate zajedničkog...