RADANA I DRAGANA: Najdražu nagradu smo dobile od Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina

Datum:

Share post:

Naša najbolja slika su naši studenti. Radana Perić i Dragana Hajdarević zahvaljujući svom radu i trudu i postignutom uspjehu u toku školovanja, danas grade svoje uspješe poslovne karijere na radnim mjestima koja su dobile zahvaljujući saradnji Fakulteta poslovne ekonomije sa privredom.

Radana Perić je rođena 1994. godine u Bijeljini. Završila je Srednju ekonomsku školu u Bijeljini, a odabirom srednje škole je već pokazala afinitet prema ekonomiji, pa je po završetku iste i upisala Fakultet poslovne ekonomije. Na osnovnim studijama je bila stipendista Vlade Republike Srpske, sa prosječnom ocjenom 9,30, a trenutno pohađa master studij na našem fakultetu.

 
Dragana Hajdarević je rođena 1991. godine u Zenici. Završila je Gimnaziju u Bijeljini. Iako je po završenoj srednjoj školi, mogla da bira između različitih studija, od prirodnih, tehničkih i društvenih nauka, ipak se odlučila za društvene nauke i Fakultet poslovne ekonomije. Na osnovnim studijama je bila stipendista Vlade Republike Srpske. Potom je upisala master studij, koji je završila sa prosječnom ocjenom 10.

Kako i same ističu, pored stipendija, novčanih nagrada, i plaketa, najdražu nagradu su ipak dobile zahvaljujući Fakultetu poslovne ekonomije, a to je zaposlenje.

„Fakultet poslovne ekonomije prepoznaje i cijeni rad, trud, učenje i želju za uspjehom. Zahvaljujući tome, zaposlene smo u kompaniji Telrad Net d.o.o. u Bijeljini, koja nudi velike mogućnosti za napredovanje.

FPE nudi kvalitetan nastavni kadar, odgovoran i izuzetno sposoban da prenese svoje znanje i objasni studentima na primjerima iz prakse. Takođe, profesori i asistenti su uvijek ljubazni i na raspolaganju studentima za konsultacije.

Ponosne smo na znanje stečeno na Fakultetu poslovne ekonomije, zahvalne profesorima i asistentima koji nam nisu bili samo predavači, nego i iskreni prijatelji. FPE organizuje prakse u brojnim preduzećima, na osnovu kojih mnogi dobiju zaposlenje. Spoj tog stečenog znanja i prakse će svima nama omogućiti izuzetne uspjehe na poslovnom planu.

 
Kompanija Telrad Net d.o.o. je samo nastavak onog što nam je Fakultet poslovne ekonomije pružio, odnosno podržava u svakom smislu zaposlene koji žele da uče i napreduju. Pokazatelj koliko se cijeni znanje, želja za učenjem i napredovanjem jeste i rukovodstvo kompanije koje je upravo preko Fakulteta poslovne ekonomije odlučilo da zaposli najbolje studente.

Pored učenja i sticanja znanja, Fakultet poslovne ekonomije nam je bila divna prilika za upoznavanje i druženje. Na fakultetu smo započele prijateljstvo koje se nastavilo i zajedničkim radom u kompaniji Telrad Net.

Spoj mladosti, truda, energije, znanja i potencijala prepleteno prijateljstvom dovodi do uspjeha u budućnosti koje obje priželjkuju. Stiču nova znanja, uče i bodre jedna drugu za korak naprijed svaki dan.

Pred nama je mnogo godina rada i učenja u kontinuitetu, sa željom za napredovanjem i stručnim usavršavanjem, da razvijamo svoje kompetencije u pravcu ekonomskih nauka. Zahvalne smo za mogućnost rada u ovakvoj kompaniji, kao i Fakultetu poslovne ekonomije, koji brine o svojim studentima i stalno podsjeća da se ipak može uspjeti!

Smatramo da je ekonomija  najljepša nauka i da radnih mjesta najviše ima za ekonomiste. Ne postoji firma kojoj nije potreban ekonomista. Nudi se širok spektar mogućnosti i poslova, od sektora prodaje i marketinga, preko računovodstva i menadžmenta. Finansije su srce preduzeća i neophodne su u svakoj instituciji.

Smatramo da je svako iskustvo dragocjeno, a vrijeme je pokazalo da je ipak odabir Fakulteta poslovne ekonomije bio do sada najbolji životni potez“, kažu ove mlade Bijeljinke.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/fpe.ues.rs.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Srpska za godinu dana „izgubila“ više manjih opština

Već više od 20 godina Republika Srpska ima negativan prirodni priraštaj, a takav trend nastavljen je i u...

Bijeljinska Biblioteka učesnik na Stručnom skupu Društva bibliotekara RS (foto)

Stručni skup Društva bibliotekara Republike Srpske otvoren je juče u Prijedoru, a održava se pod sloganom “Biblioteke za...

BIJELJINA: Neradni dani 1, 2. i 9. maj

Na osnovu člana 39. Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 97/16 i 36/19) i člana...

„Orao“ iz Bijeljine učestvovao na SEAS samitu 2024.

“Orao” a.d. je učestvovao na četvrtom izdanju Samita avijacije Jugoistočne Evrope (SEAS),  koji se održao 22. i 23....