RADANA I DRAGANA: Najdražu nagradu smo dobile od Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina

Datum:

Share post:

Naša najbolja slika su naši studenti. Radana Perić i Dragana Hajdarević zahvaljujući svom radu i trudu i postignutom uspjehu u toku školovanja, danas grade svoje uspješe poslovne karijere na radnim mjestima koja su dobile zahvaljujući saradnji Fakulteta poslovne ekonomije sa privredom.

Radana Perić je rođena 1994. godine u Bijeljini. Završila je Srednju ekonomsku školu u Bijeljini, a odabirom srednje škole je već pokazala afinitet prema ekonomiji, pa je po završetku iste i upisala Fakultet poslovne ekonomije. Na osnovnim studijama je bila stipendista Vlade Republike Srpske, sa prosječnom ocjenom 9,30, a trenutno pohađa master studij na našem fakultetu.

 
Dragana Hajdarević je rođena 1991. godine u Zenici. Završila je Gimnaziju u Bijeljini. Iako je po završenoj srednjoj školi, mogla da bira između različitih studija, od prirodnih, tehničkih i društvenih nauka, ipak se odlučila za društvene nauke i Fakultet poslovne ekonomije. Na osnovnim studijama je bila stipendista Vlade Republike Srpske. Potom je upisala master studij, koji je završila sa prosječnom ocjenom 10.

Kako i same ističu, pored stipendija, novčanih nagrada, i plaketa, najdražu nagradu su ipak dobile zahvaljujući Fakultetu poslovne ekonomije, a to je zaposlenje.

„Fakultet poslovne ekonomije prepoznaje i cijeni rad, trud, učenje i želju za uspjehom. Zahvaljujući tome, zaposlene smo u kompaniji Telrad Net d.o.o. u Bijeljini, koja nudi velike mogućnosti za napredovanje.

FPE nudi kvalitetan nastavni kadar, odgovoran i izuzetno sposoban da prenese svoje znanje i objasni studentima na primjerima iz prakse. Takođe, profesori i asistenti su uvijek ljubazni i na raspolaganju studentima za konsultacije.

Ponosne smo na znanje stečeno na Fakultetu poslovne ekonomije, zahvalne profesorima i asistentima koji nam nisu bili samo predavači, nego i iskreni prijatelji. FPE organizuje prakse u brojnim preduzećima, na osnovu kojih mnogi dobiju zaposlenje. Spoj tog stečenog znanja i prakse će svima nama omogućiti izuzetne uspjehe na poslovnom planu.

 
Kompanija Telrad Net d.o.o. je samo nastavak onog što nam je Fakultet poslovne ekonomije pružio, odnosno podržava u svakom smislu zaposlene koji žele da uče i napreduju. Pokazatelj koliko se cijeni znanje, želja za učenjem i napredovanjem jeste i rukovodstvo kompanije koje je upravo preko Fakulteta poslovne ekonomije odlučilo da zaposli najbolje studente.

Pored učenja i sticanja znanja, Fakultet poslovne ekonomije nam je bila divna prilika za upoznavanje i druženje. Na fakultetu smo započele prijateljstvo koje se nastavilo i zajedničkim radom u kompaniji Telrad Net.

Spoj mladosti, truda, energije, znanja i potencijala prepleteno prijateljstvom dovodi do uspjeha u budućnosti koje obje priželjkuju. Stiču nova znanja, uče i bodre jedna drugu za korak naprijed svaki dan.

Pred nama je mnogo godina rada i učenja u kontinuitetu, sa željom za napredovanjem i stručnim usavršavanjem, da razvijamo svoje kompetencije u pravcu ekonomskih nauka. Zahvalne smo za mogućnost rada u ovakvoj kompaniji, kao i Fakultetu poslovne ekonomije, koji brine o svojim studentima i stalno podsjeća da se ipak može uspjeti!

Smatramo da je ekonomija  najljepša nauka i da radnih mjesta najviše ima za ekonomiste. Ne postoji firma kojoj nije potreban ekonomista. Nudi se širok spektar mogućnosti i poslova, od sektora prodaje i marketinga, preko računovodstva i menadžmenta. Finansije su srce preduzeća i neophodne su u svakoj instituciji.

Smatramo da je svako iskustvo dragocjeno, a vrijeme je pokazalo da je ipak odabir Fakulteta poslovne ekonomije bio do sada najbolji životni potez“, kažu ove mlade Bijeljinke.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/fpe.ues.rs.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Kako da zaštitite vašu baštu i biljke od nevremena

Bašte i vrtovi su dio mira i ljepote u našim životima, ali ih nevrijeme može brzo pretvoriti u...

Srpska bogatija za 13 djevojčica i 12 dječaka

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 25 beba, 13 djevojčica i 12 dječaka,...

Odbojkaši „Radnika“ odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Odbojkaši Radnika odbranili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Iako nisu imali prednost domaćeg terena u finalu, odbojkaši Radnika...

VRIJEME DANAS svježije uz moguće naoblačenje

Ujutru promenljivo uz sunčane periode i hladno, u višim predelima mraz, a slab mraz je moguć i ponegde...