PU BIJELJINA: Prijem kod načelnika Terzića za hrabre i humane policajce

Datum:

Share post:

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić organizovao je danas prijem za trojicu mladih, hrabrih i humanih policajaca i njihov rad naveo kao primjer odnosa prema policijskoj službi u intresu građana.

Terzić je rekao novinarima da su pripadnici Policijske stanice Bijeljina jedan Darko Spasojević i Slobodan Đurđić juče pravovremenom i stručnom intervencijom spasili život ženi srednjih godina koja je pokušala da se objesi.

On je naveo da je policajac Armin Hamidović kao član Gorske službe spasavanja iz Bijeljine i human čovjek učestvovao u spasilačkoj misiji u Turskoj nakon katastrofalnog zemljotresa.

„Svojim profesionalnim radom i odnosom prema službi ovi mladi ljudi, koji su tek započeli karijeru, na pozitivan način su skrenuli pažnju na sebe i primjer su koji motiviše druge mlade u policijskom poslu“, ocijenio je Terzić.

Prema njegovim riječima, u Policijskoj upravi Bijeljina je 15. februara održan prijem dobrodošlice za mlade policajce od kojih se, kako je naveo Terzić, očekuje da jačaju ugled profesije i da afirmišu policijski rad.

„Koliko god je značajna ocjena njihovog rada od rukovodnih radnika, mnogo je značajnija ocjena građana“, zaključio je načelnik Policijske uprave.

Darko Spasojević rekao je novinarima da je spasena žena za sada u boljem zdravstvenom stanju i da je na liječenju u bijeljinskoj bolnici, a za intervenciju sa kolegom Slobodanom Đurđićem kaže da nije herojski čin, nego redovan posao policajca.

On je dodao da je veliku ulogu u spasavanju imao vlasnik kuće koji je stanodavac i koji je pozvao policiju sa sumnjom da je žena mrtva, kao i brza intervencija službe Hitne pomoći Doma zdravlja Bijeljina.

Armin Hamidović rekao je novinarima da je nakon razornog zemljotresa u Turskoj i Siriji osjetio potrebu da pomogne unesrećenom narodu, te zahvalio resornom ministru, direktoru Policije Republike Srpske i načelniku Policijske uprave koji su mu omogućili i pružili potrebnu podršku da ode u spasilačku misiju.

„Dolaskom u Hataj na jugu Turske na granici sa Sirijom svjedočili smo postapokaliptičnim prizorima. Ono što se u medijima vidi je možda deseti dio strašnih posljedica katastrofe“, naveo je Hamidović.

On kaže da su za vrijeme misije u Turskoj izvukli više od 30 mrtvih – djecu, trudnice, sve stravični prizori, a uspjeli su i da sa psima tragačima lociraju živu ženu sa dvije bebe najmanje pet metara u zemlji ispod ruševina, što su potvrdile i termalne kamere, a njihovo spasavanje preuzeli su lokalni timovi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LJUBIŠA PETROVIĆ: Vlast na Bijeljinu gleda samo kao plijen

- Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove...

RSS: Delegacija Tasosa posjetila Bijeljinu na poziv turizmologa Jasne Pazarac Savić (foto)

Saopštenje za javnost Republičke stranke Srpske prenosimo u cjelosti: Članica upravnog odbora Turističke organizacije /TO/ grada Bijeljina Jasna Pazarac...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...

VIŠNJIĆ DJELOM SABIRAO ROD: U Ugljeviku svetkovina u čast Filipa Višnjića (foto)

I imenom, i djelom, i riječju, i pesmom, i divnim zvukovima gusala u njegovim rukama, i ljubavlju prema...