Prvi pametni telefon kompanije Apple uskoro na aukciji

Datum:

Share post:

Prvi pametni telefon kompanije Apple, iPhone prve generacije je kada se pojavio imao početnu cijenu od 599 dolara. Korisnici su kupovinom uređaja dijagonale ekrana 3,5 inča imali na raspolaganju kameru od 2 megapiksela i prostor za skladištenje od četiri odnosno osam gigabajta.

Telefon je korisnicima nudio opciju surfovanja internetom i iTunes servis. Tada uređaj nije mogao da pristupi prodavnici aplikacija (jer nije postojala) i radio je na 2G mreži. Godinama je App Store bila snažna podrška građenju brenda, ali uskoro bi iPhone mogao da dozvoli instaliranje aplikacija koje nisu dio ove platforme.

Tatu umjetnica Karen Grin je jednom televizijskom programu tokom 2019. godine otkrila da je dobila na poklon iPhone uređaj prve generacije sa 8 GB memorije, ali da nikada nije otvorila kutiju. Tada je jedan od stručnjaka za procjenu starih gedžeta rekao da telefon vrijedi bar 5.000 dolara.

U međuvremenu se još jedan iPhone prve generacije našao na licitaciji, preko aukcijske kuća LCG Auctions, pa je iPhone u nadmetanju prodat za 39.000 dolara. Iz LCG Auctions su izjavili da će prodavati pomenuti telefon Karen Grin sa početnom cijenom od 2.500 dolara.

Proizvodi kompanije Apple koji su u tehnološkom smislu zastarjeli često se pojavljuju na aukcijama, gdje fanovi antikviteta mogu da obogate svoju kolekciju za ne baš mali novac.

Zaljubljenici u iPhone imaće priliku da do 19. februara daju svoje ponude za tehnološku relikviju, prenosi CNN.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: pixabay.com

Izvor: Benchmark

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Kvadrat stana znatno poskupio

Za samo godinu dana završeni i prodati novi stanovi u Banjaluci su po kvadratu poskupjeli za čak 1.143...

Grad Bijeljina učesnik programa Provođenje Okvira za realizaciju ciljeva održivog razvoja

Grad Bijeljina je izabran da, kao jedan od osam opština i gradova i tri kantona, učestvuje u programu...

MINISTAR BUKEJLOVIĆ: Kleveta i neovlašteno prikazivanje kažnjavaće se novčano ili zatvorom

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana su krivična djela kleveta i neovlašteno objavljivanje...

Danas u bijeljinskoj Bolnici edukacija na više nivoa

U operacionima salama danas odvojeno rade četiri vrsna stručnjaka, dok istovremeno u konferencijskoj sali rukovodioci odjeljenja i službi...