PRVA OSTAVKA U VLADI SRPSKE: Dogan, SP “Podnijeću ostavku na ministarsku funkciju, MORALAN SAM ČOVJEK”

Datum:

Share post:

Dogan odgovorio na Dodikov zahtjev “Podnijeću ostavku na ministarsku funkciju, MORALAN SAM ČOVJEK”

Novoimenovani ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske Dado Dogan izjavio je da će podnijeti ostavku na ovu funkciju, nakon što je to zatražio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je istakao da je 2012. godine imao saobraćajnu nezgodu u kojoj je kao suvozač smrtno stradao njegov drug iz djetinjstva i da je za to djelo, za koje je rekao da je nastalo iz nehata, krivično odgovarao u skladu sa propisima Republike Srpske.

– I danas odgovaram pred svojom savješću i nosim neizbrisiv ožiljak tog čina. Porodica mog druga koji je nastradao me nikada nije teretila i danas smo ostali u izuzetno prijateljskim odnosima. Podržavaju me i razumiju, a za mene je to u ovom trenutku najvažnije – rekao je Dogan.

On je istakao da nije imao namjeru da stvori bilo kakvu nelagodu predsjedniku SP Petru Đokiću i dodao da o ovom pitanju nikada nisu ni razgovarali.

– Svoju karijeru sam gradio odgovornim i savjesnim učenjem i radom i tako ću nastaviti da živim i radim u budućnosti. O tome kakva sam osoba u pogledu mojih moralnih vrijednosti mogu posvjedočiti svi oni sa kojima sam do sada radio i živio. Od svih njih i juče i danas imam neizmjernu podršku i to mi je veoma dragocjeno u ovom trenutku – rekao je Dogan.

Dogan je kao kandidat SP juče na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske izabran za ministra porodice, omladine i sporta Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je danas od predsjednika Vlade Radovana Viškovića da hitno razriješi novoimenovanog ministra za porodicu, omladinu i sport Dadu Dogana ili da Dogan podnese ostavku.

Dodik je u dopisu upućenom Viškoviću naveo da je prilikom predlaganja ministra za porodicu, omladinu i sport od Socijalističke partije došlo do grube greške, te da u skladu sa zakonom i procedurama hitno traži reagovanje premijera.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK: NE BOJIM SE – IDEM DO KRAJA – OHR lobira kod patrijarha da obezbijedi susret mene i Šmita

„Nemojte mi pričati o sankcijama, idem do kraja, NE BOJIM SE“ Dodik tvrdi da OHR lobira kod patrijarha...

Plate osobama koje se nalaze pod američkim sankcijama (OFAK lista) biće uplaćivane na pošte u Srpskoj (foto)

Zbog opasnosti da bi se banke u BiH mogle naći u velikom problemu zbog osoba koje su pod...

Poslanici NS RS danas raspravljaju i o Izbornom zakonu RS?

Kako se nezvanično saznaje, Izborni zakon Republike Srpske danas će se ipak naći na dnevnom redu u Narodnoj...

Evo šta piše u informaciji koju danas razmatra NS RS

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske su počeli 11. posebnu sjednicu na kojoj se nalazi "Informacija o aktuelnoj bezbjedonosnoj...