PROTESTI U SARAJEVU: Građani na ulici; Federalni Parlament izglasao novu Vladu FBiH

Datum:

Share post:

Zbog nametnute odluke Kristijana Šmita o deblokadi formiranja federalne Vlade, u Sarajevu masovni protesti uz velike mjere obezbijeđenja.

Istovremeno zasijeda Parlament Federacije koji bi trebalo da izabere novu Vladu.

Sjednica je više puta prekidana, jer su poslanici SDA tražili pauzu. Prekidan je i mandatar za sastav nove vlade Nermin Nikšić, ali je uprkos pokušajima poslanika DF-a da ga spriječe iznio svoj ekspoze.

Nikšić, koji je i predsjednik SDP-a rekao je da je pritisak na poslanike nevjerovatan i da su poslanici izloženi takvim ponudama i novčanim iznosima da ne može da vjeruje da to toliko vrijedi. Pominju se cifre i od dva miliona maraka.

Provlači se informacija da bi SDA mogla ući u izvršnu vlast. Zbog toga su i pozvali građane na proteste kako bi im pomogli da, pod svaku cijenu, budu dio federalne vlasti. Na protestima su primijećeni i Sebija Izetbegović i Bisera Turković.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: oslobođenje.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE za 29. mart: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

VRIJEME DANAS pretežno sunčano

U prvom dijelu dana toplo i pretežno sunčano, na jugu i zapadu uz umjerenu oblačnost. U drugom dijelu...

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...